Šmajhel hoće da bude sportski direktor Junajteda!

Čuveni Danac smatra da je ta funkcija neophodna kako bi se klub vratio na stare staze. . .

Fudbal 25.12.2018 | 19:00
Šmajhel hoće da bude sportski direktor Junajteda!
Kako je samo malo bilo potrebno da Mančester Junajted živne, da Old Trafordom zapušu neki novi vetrovi... Samo da se Žoze Murinjo skloni i da konačno dođe jedna ubedljiva pobeda. Onako, dominantna partija. I jedna klupska legenda na klupi, naravno. Ole Gunar Solskjer krenuo je sjajno, to niko ne spori, međutim jedna druga legenda Đavola - Peter Šmajhel, kaže da je potrebno da se uradi još dosta toga kako bi klub povratio onu "kulturu, miris i ukus", iz vremena kada ga je vodio Aleks Ferguson.  

Danac čak ima i predlog za naredni korak. On kaže da je klubu potreban direktor fudbala, iliti neka vrsta sportskog direktora, koji bi bio veza između gazda kluba i menadžera. I ne samo to. 

"Zapravo, ja bih ozbiljno razmislio da se kandidujem za tu funkciju", kazao je za radio BBC Peter Šmajhel. "Mnogo je važno vratiti kult i identitet "onog" Mančestera. Da li imam potrebne kvalitete za taj posao? Ako bih došao do odgovora na to pitanje i on eventualno bude pozitivan, kandidovao bih se. Dobro ću razmisliti toko praznika, a onda doneti odluku", poručio je Šmajhel.

Legendarni danski golman nosio je dres Junajteda punih osam sezona i za to vreme pet puta osvojio Premijer ligu, tri puta trijumfovao u FA kupa i bio učesnik onog čuvenog finala Lige šampiona iz 1999, kada su Đavoli tukli Bajern preokretom u sudijskoj nadoknadi, pogocima Tedija Šeringema i Ole Gunara Solskjera.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar