Одбројавање до Олимпијаде младих

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић пустио је у рад бројач који је, у Олимпијском парку на Палама, почео да одбројава вријеме до почетка велике спортске манифестације – Зимске олимпијаде младих /ЕЈОФ 2019/, која ће бити одржана од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Република Српска 23.12.2018 | 12:50
Одбројавање до Олимпијаде младих
У Олимпијском парку на Палама постављен је и „Грудви“, маскота ЕЈОФ-а 2019.

„Ово је најбоље мјесто гдје смо могли поставити мјерач времена и `Грудвија`. Овдје су се срели са једне стране Олимпијска пахуљица која симболизује Олимпијаду 1984. године и `Грудви`, маскота ЕЈОФ-а 2019“, навео је Вуковић.

Он је рекао да је ово први у низу догађаја који ће услиједити до почетка олимпијаде, а који ће бити промотивног карактера, и захвалио свима који су помогли да све буде спремно за почетак ЕЈОФ-а.

„Враћамо се на мјесто организације великих такмичења у зимским спортовима. Ово је прилика да покажемо да знамо да радимо велике ствари“, истакао је Вуковић.



Он је нагласио да је ЕЈОФ прилика за промоцију туристичких капацитета, јер ће боравити такмичари и екипе из 46 земаља.

Вуковић је захвалио Олимпијском комитету БиХ који је финансирао израду маскоте „Грудвија“ и предузећу „ЕЈОФ“ које је поставило бројач.

Потпредсједник Олимпијског комитета БиХ Изет Рађо рекао је да ова манифестација знатно повећава потенцијал Источног Сарајева и Сарајева као дестинација које могу организовати велика такмичења, чиме се мијења слика о БиХ.

„Најзначајније је да се овдје сусреће лијепа прошлост, а то је `Вучко /маскота ЗОИ 84/ и лијепа будућност `Грудви`“, навео је Рађо.

Олимпијац Момо Скоко каже да сада, након 35 година од Зимских олимпијских игара у Сарајеву, ЕЈОФ евоцира успомене и истиче да су спортисти прави амбасадори БиХ јер је представљају у правом свјетлу.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

23.12.2018 14:04

Зар ово није злоупотрба дјеце.Очекујем барем смјену директорице или директора ових школа.Да непрођу као на прослави дана Петрићевца гдјеје присуствовао и наш уважени свештеник Војо и остали мјештани те и осталих мјесних заједница из Бањалуке .На тој прослави просле године су били и Градоначелник Игор Радојчић мин.Црнадак градси начелници тада то није никоме сметало а сада када није предизборна година то их пуно и неинтересује он дасе то подводи под злоупотребу дјеце која су пјевала и рецитовала својим родитељима.Драшко Станивуковић је мало анимирао мјештане да уреде школско двориште гдје је набавио клупе за парк посадио много различитог дрвећа вјероватно га понукало јер та школа је направљена из донациски средстава Јапанске владе знајући да Јапанци воде рачуна и о вањском изгледу око школе.Тује направито и дјечије игралиште.Исло се даље код Зутих зграда направити су терени за насу младу генерацију дасе имају гдје играти и господину градоначелнику се бас није свидјелоОдмах по томе почео је копирати и он у граду на пар паркицс поставио по мале голове даби се приказало велико улагање.Многи политичари су почели копирати неке добре политичаре што се сматрало врхунским па сјетите се како је први хрватски предсједник Фрањо Туђман пробао копирати југословенског предсједника Тита али тоје просто немогуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миво С

23.12.2018 17:13

бас тако

Name

Мицо С

23.12.2018 17:13

бас тако