Odbrojavanje do Olimpijade mladih

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković pustio je u rad brojač koji je, u Olimpijskom parku na Palama, počeo da odbrojava vrijeme do početka velike sportske manifestacije – Zimske olimpijade mladih /EJOF 2019/, koja će biti održana od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Republika Srpska 23.12.2018 | 12:50
Odbrojavanje do Olimpijade mladih
U Olimpijskom parku na Palama postavljen je i „Grudvi“, maskota EJOF-a 2019.

„Ovo je najbolje mjesto gdje smo mogli postaviti mjerač vremena i `Grudvija`. Ovdje su se sreli sa jedne strane Olimpijska pahuljica koja simbolizuje Olimpijadu 1984. godine i `Grudvi`, maskota EJOF-a 2019“, naveo je Vuković.

On je rekao da je ovo prvi u nizu događaja koji će uslijediti do početka olimpijade, a koji će biti promotivnog karaktera, i zahvalio svima koji su pomogli da sve bude spremno za početak EJOF-a.

„Vraćamo se na mjesto organizacije velikih takmičenja u zimskim sportovima. Ovo je prilika da pokažemo da znamo da radimo velike stvari“, istakao je Vuković.



On je naglasio da je EJOF prilika za promociju turističkih kapaciteta, jer će boraviti takmičari i ekipe iz 46 zemalja.

Vuković je zahvalio Olimpijskom komitetu BiH koji je finansirao izradu maskote „Grudvija“ i preduzeću „EJOF“ koje je postavilo brojač.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo rekao je da ova manifestacija znatno povećava potencijal Istočnog Sarajeva i Sarajeva kao destinacija koje mogu organizovati velika takmičenja, čime se mijenja slika o BiH.

„Najznačajnije je da se ovdje susreće lijepa prošlost, a to je `Vučko /maskota ZOI 84/ i lijepa budućnost `Grudvi`“, naveo je Rađo.

Olimpijac Momo Skoko kaže da sada, nakon 35 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, EJOF evocira uspomene i ističe da su sportisti pravi ambasadori BiH jer je predstavljaju u pravom svjetlu.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mile

23.12.2018 14:04

Zar ovo nije zloupotrba djece.Očekujem barem smjenu direktorice ili direktora ovih škola.Da neprođu kao na proslavi dana Petrićevca gdjeje prisustvovao i naš uvaženi sveštenik Vojo i ostali mještani te i ostalih mjesnih zajednica iz Banjaluke .Na toj proslavi prosle godine su bili i Gradonačelnik Igor Radojčić min.Crnadak gradsi načelnici tada to nije nikome smetalo a sada kada nije predizborna godina to ih puno i neinteresuje on dase to podvodi pod zloupotrebu djece koja su pjevala i recitovala svojim roditeljima.Draško Stanivuković je malo animirao mještane da urede školsko dvorište gdje je nabavio klupe za park posadio mnogo različitog drveća vjerovatno ga ponukalo jer ta škola je napravljena iz donaciski sredstava Japanske vlade znajući da Japanci vode računa i o vanjskom izgledu oko škole.Tuje napravito i dječije igralište.Islo se dalje kod Zutih zgrada napraviti su tereni za nasu mladu generaciju dase imaju gdje igrati i gospodinu gradonačelniku se bas nije svidjeloOdmah po tome počeo je kopirati i on u gradu na par parkics postavio po male golove dabi se prikazalo veliko ulaganje.Mnogi političari su počeli kopirati neke dobre političare što se smatralo vrhunskim pa sjetite se kako je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman probao kopirati jugoslovenskog predsjednika Tita ali toje prosto nemoguce.

ODGOVORITE
Name

Mivo S

23.12.2018 17:13

bas tako

Name

Mico S

23.12.2018 17:13

bas tako