Лудница у Вашингтону: Три продужетка, 295 поена!

Три продужетка, скоро 300 поена и општа лудница Санса и Визардса! Кошаркаши Вашингтон Визардса били су бољи од Финикс Санса резултатом 149:146, после продужетака.  Визардси победили Финикс после дуге борбе, "кише" погодака, уз сјајан перформанс Томаса Брајанта и партију каријере Бредлија Била.  Дурент растужио Дончића, драма у Јути припала Оклахоми! Кошаркаши Голден Стејта савладали су после узбудљиве завршнице екипу Даласа резултатом 120:116.

Кошарка 23.12.2018 | 11:15
Лудница у Вашингтону: Три продужетка, 295 поена!
Финикс је прекинуо серију од четири победе заредом и остао на зачељу лиге, док је Вашингтон уписао тек другу победу у последњих осам мечева.

Поред огромног броја поена виђено је и чак три продужетка и веома занимљив меч у којем су се многи кошаркаши поентерски истакли.

У завршници регуларног дела меча Финикс је имао све у својим рукама, али је успео то да упрска и умало дође до пораза већ тад. На три минута до краја Санси су водили са чак седам разлике, али је домаћин серијом од 10:0 за два минута дошао до предности. 

Санси су успели да се консолидују и поенима Девина Букера и Келија Убреа дођу до +2, али је Џеф Грин на три секунде до краја погодио оба слободна бацања и одвео меч у продужетак. Шут за победу из тешке позиције промашио је тада Букер. 

У првом продужетку све очи су биле упрте у једног човека, управо у младог Букера. Главни играч франшизе из Аризоне је имао два бацања којима би његова екипа имала предност на пет секунди до краја, али је промашио други и меч је отишао у други продужетак. 

У других додатних пет минута блистао је нестварни Томас Брајант. Он је постигао последња четири поена за своју екипу и донео гледаоцима у главном граду САД нових пет минута, а шут за победу је, опет, промашио Букер. 

Крај је коначно виђен у трећем продужетку. Грин је стао на линију пенала, био прецизан оба пута и одвео Визардсе на плус три. Финикс је имао нешто мање од десет секунди да дође до победе, али није успео да упути шут ка кошу ривала.

Победнички састав овим успехом и даље није у зони која води у доигравање, а мора се напоменути да је до победе дошао играјући без једног од најбољих плејмејкера данашњице Џона Вола.

Њих је до победе предводио Бредли Бил импозантном статистиком од 40 поена, 11 скокова и 15 асистенција, док га је пратио не толико познати Томас Брајант са 31 поеном и 13 скокова, који иначе није промашио из игре и био је перфектан са 14/14.

Маркиф Морис и Џеф Грин постигли су по 20 поена, а Томаш Саторански имао је 17, уз девет асистенција.

У Сансима најбољи је био Девин Букер са 33 поена и 14 асистенција, иза њега био је Ти Џеј Ворен са 28 поена и осам ухваћених лопти, а руки Диандре Ејтон имао је 26 поена и 17 скокова. Придошлица управо из Визардса Кели Убре додао је 20.



Публика у Вашингтону је уживала, јер су Визардси стигли до победе над Финиксом после три одиграна продужетка на мечу на којем је постигнуто чак 295 поена - 149:146!

Домаћи тим предводили су Бредли Бил рекордом каријере, првим "трипл-даблом" - 40 поена, 15 асистенција и 11 скокова, од чега је осам погодака нанизао у трећем периоду када су домаћини и коначно преломили меч.

Сјајну партију пружио је и Томас Брајант, такође најбољу у каријери - 31 поен, 13 ухваћених лопти, уз перфектан скор из игре 14/14. Једини играч који је више поена забележио без промашаја од њега био је легендарни Вилт Чемберлен.

У пораженом тиму истакли су се Девин Букер са 33 поена, док је руки Деандре Ејтон постигао 26 поена и имао 17 скокова.

Голден Стејт је био бољи од Даласа (120:116) а предводио их је Кевин Дурент са 29 поена, 12 скокова и осам асистенција. Вориорсима је то била 22. победа у сезони, у којој су се истакли и Јонас Јеребко са 23 поена и Стеф Кари, који је убацио 22, уз по пет скокова и асистенција.

Код Даласа (скор 15-16) најбољи су били Весли Метјуз са 25 погодака, Деандре Џордан уписао је 12 уз 25 ухваћених лопти, док је Лука Дончић завршио меч са учинком од 19 поена, три скока, пет асистенција, уз украдену, две изгубљене лопте и блокаду.



Филаделфија Севентисиксерси су савладали Торонто Репторсе поприлично убедљиво, 126:101.

Торонто се добро држао у првој четвритини, али је у преостале три био убедљиво поражен и никако није успевао да надокнади изостанак прве звезде екипе Каваја Ленарда.

Најбољи актери меча били су Џоел Ембид са 27 поена и 11 скокова и Бен Симонс са 26 поена, 12 скокова и осам асистенција. Џеј Џеј Редик имао је 22, а Џими Батлер 17 поена. Бивши ас Тимбервулвса додао је и по седам скокова и успешних додавања.

Торонто је предводио Паскал Сиакам са 26 поена, а пратио га је Кајл Лаури са 20 поена, шест скокова и пет асистенција.

Хјустон је са практично само пет играча био бољи од Сан Антонио Спарса у тексашком обрачуну са 108:101.

Џејмс Харден је био фантастичан и водио своју екипу до победе са 39 поена и десет асистенција. Клинт Капела је имао 21 поен и 23 скока, Ерик Гордон 18, а Џералд Грин 15 поена. Свеприсутни Пи Џеј Такер додао је шест, уз 16 скокова.

Најбољи у "мамузама" био је Демар Дерозан са 28 поена, седам скокова и осам асистенција. Ламаркус Олдриџ додао је 18, а Руди Геј 13 поена.



Дурент растужио Дончића, драма у Јути припала Оклахоми! Кошаркаши Голден Стејта савладали су после узбудљиве завршнице екипу Даласа резултатом 120:116.

Меверикси су у "Оракл арени" били близу новог скалпа, али им је пресудио Кевин Дурент хладнокрвном тројком на 14 секунди до краја утакмице.

Дурент је у свом стилу погодио при резултату 117:116 и поставио коначан резултат.

Претходно су два тима била у егалу током 36 минута, да би се почетком последњег периода актуелни шампион одлепио на +17. Ипак, гости су успели да се врате, спусте разлику на само пола коша, пре него што је Кевин на већ описан начин решио сусрет. 

Управо је споменути Дурент и био најбољи у редовима Вориорса са 29 поена, 12 скокова и 8 асистенција, Јонас Јеребко је убацио 23, Стеф Кари 22. 

Код Тексашана најбољи је био Весли Метјус са 25 поена, Лука Дончић је меч завршио са 19 поена, 3 ухваћене лопте и 5 успешних додавања. 

Екипа Стива Кера сада је трећа на Западу са 22 победе и 11 пораза, иза Денвер Нагетса и Оклахома Сити Тандера којима је припала драма у Јути – 107:106.



Шта тек рећи о финишу у "Вивин смарт хоум арени" – Оклахома је до последњег напада водила 107:105, онда се Донован Мичел залетео на закуцавање, претходно "сломивши" Пола Џорџа, али га је у намери да изједначи снажном рампом спречио Расел Вестбрук.

Судије су ипак досудиле фаул, да би Мичел постао трагичар. Погодио је један од два пенала и победа је отишла у руке гостију.

Џорџ је доминирао у редовима Тадера, меч је завршио са 43 поена, 14 скокова, 6 асистенција и 5 украдених лопти, а пратио га је Адамс са 15 поена и 10 ухваћених лопти.

На другој страни, Мичел је био најефикаснији код Џезера са 20 поена, 9 скокова и 6 асистенција, док је Руди Гобер уписао дабл-дабл (20п и 10ск).

Јута је остала на 12. позицији са скором 16-18.



РЕЗУЛТАТИ

ЛА Клиперс - Денвер 132:111

Вашингтон - Финикс 149:146 (три продужетка)

Торонто - Филаделфија 101:126

Мајами - Милвоки 94:87

Хјустон - Сан Антонио 108:101

Голден Стејт - Далас 120:116

Јута - Оклахома 106:107

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар