Ludnica u Vašingtonu: Tri produžetka, 295 poena!

Tri produžetka, skoro 300 poena i opšta ludnica Sansa i Vizardsa! Košarkaši Vašington Vizardsa bili su bolji od Finiks Sansa rezultatom 149:146, posle produžetaka.  Vizardsi pobedili Finiks posle duge borbe, "kiše" pogodaka, uz sjajan performans Tomasa Brajanta i partiju karijere Bredlija Bila.  Durent rastužio Dončića, drama u Juti pripala Oklahomi! Košarkaši Golden Stejta savladali su posle uzbudljive završnice ekipu Dalasa rezultatom 120:116.

Košarka 23.12.2018 | 11:15
Ludnica u Vašingtonu: Tri produžetka, 295 poena!
Finiks je prekinuo seriju od četiri pobede zaredom i ostao na začelju lige, dok je Vašington upisao tek drugu pobedu u poslednjih osam mečeva.

Pored ogromnog broja poena viđeno je i čak tri produžetka i veoma zanimljiv meč u kojem su se mnogi košarkaši poenterski istakli.

U završnici regularnog dela meča Finiks je imao sve u svojim rukama, ali je uspeo to da uprska i umalo dođe do poraza već tad. Na tri minuta do kraja Sansi su vodili sa čak sedam razlike, ali je domaćin serijom od 10:0 za dva minuta došao do prednosti. 

Sansi su uspeli da se konsoliduju i poenima Devina Bukera i Kelija Ubrea dođu do +2, ali je Džef Grin na tri sekunde do kraja pogodio oba slobodna bacanja i odveo meč u produžetak. Šut za pobedu iz teške pozicije promašio je tada Buker. 

U prvom produžetku sve oči su bile uprte u jednog čoveka, upravo u mladog Bukera. Glavni igrač franšize iz Arizone je imao dva bacanja kojima bi njegova ekipa imala prednost na pet sekundi do kraja, ali je promašio drugi i meč je otišao u drugi produžetak. 

U drugih dodatnih pet minuta blistao je nestvarni Tomas Brajant. On je postigao poslednja četiri poena za svoju ekipu i doneo gledaocima u glavnom gradu SAD novih pet minuta, a šut za pobedu je, opet, promašio Buker. 

Kraj je konačno viđen u trećem produžetku. Grin je stao na liniju penala, bio precizan oba puta i odveo Vizardse na plus tri. Finiks je imao nešto manje od deset sekundi da dođe do pobede, ali nije uspeo da uputi šut ka košu rivala.

Pobednički sastav ovim uspehom i dalje nije u zoni koja vodi u doigravanje, a mora se napomenuti da je do pobede došao igrajući bez jednog od najboljih plejmejkera današnjice Džona Vola.

Njih je do pobede predvodio Bredli Bil impozantnom statistikom od 40 poena, 11 skokova i 15 asistencija, dok ga je pratio ne toliko poznati Tomas Brajant sa 31 poenom i 13 skokova, koji inače nije promašio iz igre i bio je perfektan sa 14/14.

Markif Moris i Džef Grin postigli su po 20 poena, a Tomaš Satoranski imao je 17, uz devet asistencija.

U Sansima najbolji je bio Devin Buker sa 33 poena i 14 asistencija, iza njega bio je Ti Džej Voren sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti, a ruki Diandre Ejton imao je 26 poena i 17 skokova. Pridošlica upravo iz Vizardsa Keli Ubre dodao je 20.



Publika u Vašingtonu je uživala, jer su Vizardsi stigli do pobede nad Finiksom posle tri odigrana produžetka na meču na kojem je postignuto čak 295 poena - 149:146!

Domaći tim predvodili su Bredli Bil rekordom karijere, prvim "tripl-dablom" - 40 poena, 15 asistencija i 11 skokova, od čega je osam pogodaka nanizao u trećem periodu kada su domaćini i konačno prelomili meč.

Sjajnu partiju pružio je i Tomas Brajant, takođe najbolju u karijeri - 31 poen, 13 uhvaćenih lopti, uz perfektan skor iz igre 14/14. Jedini igrač koji je više poena zabeležio bez promašaja od njega bio je legendarni Vilt Čemberlen.

U poraženom timu istakli su se Devin Buker sa 33 poena, dok je ruki Deandre Ejton postigao 26 poena i imao 17 skokova.

Golden Stejt je bio bolji od Dalasa (120:116) a predvodio ih je Kevin Durent sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija. Voriorsima je to bila 22. pobeda u sezoni, u kojoj su se istakli i Jonas Jerebko sa 23 poena i Stef Kari, koji je ubacio 22, uz po pet skokova i asistencija.

Kod Dalasa (skor 15-16) najbolji su bili Vesli Metjuz sa 25 pogodaka, Deandre Džordan upisao je 12 uz 25 uhvaćenih lopti, dok je Luka Dončić završio meč sa učinkom od 19 poena, tri skoka, pet asistencija, uz ukradenu, dve izgubljene lopte i blokadu.



Filadelfija Seventisiksersi su savladali Toronto Reptorse poprilično ubedljivo, 126:101.

Toronto se dobro držao u prvoj četvritini, ali je u preostale tri bio ubedljivo poražen i nikako nije uspevao da nadoknadi izostanak prve zvezde ekipe Kavaja Lenarda.

Najbolji akteri meča bili su Džoel Embid sa 27 poena i 11 skokova i Ben Simons sa 26 poena, 12 skokova i osam asistencija. Džej Džej Redik imao je 22, a Džimi Batler 17 poena. Bivši as Timbervulvsa dodao je i po sedam skokova i uspešnih dodavanja.

Toronto je predvodio Paskal Siakam sa 26 poena, a pratio ga je Kajl Lauri sa 20 poena, šest skokova i pet asistencija.

Hjuston je sa praktično samo pet igrača bio bolji od San Antonio Sparsa u teksaškom obračunu sa 108:101.

Džejms Harden je bio fantastičan i vodio svoju ekipu do pobede sa 39 poena i deset asistencija. Klint Kapela je imao 21 poen i 23 skoka, Erik Gordon 18, a Džerald Grin 15 poena. Sveprisutni Pi Džej Taker dodao je šest, uz 16 skokova.

Najbolji u "mamuzama" bio je Demar Derozan sa 28 poena, sedam skokova i osam asistencija. Lamarkus Oldridž dodao je 18, a Rudi Gej 13 poena.



Durent rastužio Dončića, drama u Juti pripala Oklahomi! Košarkaši Golden Stejta savladali su posle uzbudljive završnice ekipu Dalasa rezultatom 120:116.

Meveriksi su u "Orakl areni" bili blizu novog skalpa, ali im je presudio Kevin Durent hladnokrvnom trojkom na 14 sekundi do kraja utakmice.

Durent je u svom stilu pogodio pri rezultatu 117:116 i postavio konačan rezultat.

Prethodno su dva tima bila u egalu tokom 36 minuta, da bi se početkom poslednjeg perioda aktuelni šampion odlepio na +17. Ipak, gosti su uspeli da se vrate, spuste razliku na samo pola koša, pre nego što je Kevin na već opisan način rešio susret. 

Upravo je spomenuti Durent i bio najbolji u redovima Voriorsa sa 29 poena, 12 skokova i 8 asistencija, Jonas Jerebko je ubacio 23, Stef Kari 22. 

Kod Teksašana najbolji je bio Vesli Metjus sa 25 poena, Luka Dončić je meč završio sa 19 poena, 3 uhvaćene lopte i 5 uspešnih dodavanja. 

Ekipa Stiva Kera sada je treća na Zapadu sa 22 pobede i 11 poraza, iza Denver Nagetsa i Oklahoma Siti Tandera kojima je pripala drama u Juti – 107:106.



Šta tek reći o finišu u "Vivin smart houm areni" – Oklahoma je do poslednjeg napada vodila 107:105, onda se Donovan Mičel zaleteo na zakucavanje, prethodno "slomivši" Pola Džordža, ali ga je u nameri da izjednači snažnom rampom sprečio Rasel Vestbruk.

Sudije su ipak dosudile faul, da bi Mičel postao tragičar. Pogodio je jedan od dva penala i pobeda je otišla u ruke gostiju.

Džordž je dominirao u redovima Tadera, meč je završio sa 43 poena, 14 skokova, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti, a pratio ga je Adams sa 15 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani, Mičel je bio najefikasniji kod Džezera sa 20 poena, 9 skokova i 6 asistencija, dok je Rudi Gober upisao dabl-dabl (20p i 10sk).

Juta je ostala na 12. poziciji sa skorom 16-18.



REZULTATI

LA Klipers - Denver 132:111

Vašington - Finiks 149:146 (tri produžetka)

Toronto - Filadelfija 101:126

Majami - Milvoki 94:87

Hjuston - San Antonio 108:101

Golden Stejt - Dalas 120:116

Juta - Oklahoma 106:107

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar