Девет рудара под земљом

Неименовани извор руске агенције је реније рекао да се 17 особа налазило у руднику када је избио пожар, али је њих осам изашло из рудника

Свијет 23.12.2018 | 01:11
Девет рудара под земљом
Велики пожар избио је данас у руднику у близни града Соликамска. Док је пожар беснео, изнад рударског окна је снимљен велики облак дима, преноси рт.цом.

 Најмање девет рудара је и даље заробљено под земљом, а поједини медији преносе да су вероватно мртви.

Према последњим информацијама, руски спасиоци успели су вечерас да уђу у рудник у месту Соликамск. Они још увек нису успели да дођу до заробљених рудара.

Позивајући се на локалне власти, агенција Тасс је јавила да су спасиоци шест пута безуспешно покушавали да уђу у рудник.



Компанија која управља рудником претходно је саопштила да је девет рудара заробљено због пожара и дима у руском руднику Уралкали и да је започета операција спасавања, пренео је Ројтерс.

Неименовани извор руске агенције је реније рекао да се 17 особа налазило у руднику када је избио пожар, али је њих осам изашло из рудника.

Инцидент се догодио око 12 часова по локалном времену. Док је компанија инцидент описала као "појаву дима", руске хитне службе су пренеле да се рудник запалио.

Пожар је избио током грађевинских радова на руднику. Руско министарство за ванредне ситуације је распоредило додатне специјалне спасилачке снаге из околних подручја.



(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар