Devet rudara pod zemljom

Neimenovani izvor ruske agencije je renije rekao da se 17 osoba nalazilo u rudniku kada je izbio požar, ali je njih osam izašlo iz rudnika

Svijet 23.12.2018 | 01:11
Devet rudara pod zemljom
Veliki požar izbio je danas u rudniku u blizni grada Solikamska. Dok je požar besneo, iznad rudarskog okna je snimljen veliki oblak dima, prenosi rt.com.

 Najmanje devet rudara je i dalje zarobljeno pod zemljom, a pojedini mediji prenose da su verovatno mrtvi.

Prema poslednjim informacijama, ruski spasioci uspeli su večeras da uđu u rudnik u mestu Solikamsk. Oni još uvek nisu uspeli da dođu do zarobljenih rudara.

Pozivajući se na lokalne vlasti, agencija Tass je javila da su spasioci šest puta bezuspešno pokušavali da uđu u rudnik.



Kompanija koja upravlja rudnikom prethodno je saopštila da je devet rudara zarobljeno zbog požara i dima u ruskom rudniku Uralkali i da je započeta operacija spasavanja, preneo je Rojters.

Neimenovani izvor ruske agencije je renije rekao da se 17 osoba nalazilo u rudniku kada je izbio požar, ali je njih osam izašlo iz rudnika.

Incident se dogodio oko 12 časova po lokalnom vremenu. Dok je kompanija incident opisala kao "pojavu dima", ruske hitne službe su prenele da se rudnik zapalio.

Požar je izbio tokom građevinskih radova na rudniku. Rusko ministarstvo za vanredne situacije je rasporedilo dodatne specijalne spasilačke snage iz okolnih područja.



(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar