ФРА: Минималац ПСЖ, тежак пораз Монака!

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Нант са 1:0 у 19. колу Лиге 1.  Повуци ме на дно: Последњепласирани Генган славио у Монаку! Осакаћени Кнежеви поражени од фењераша (0:2), ПСЖ уз много муке бољи од Нанта (1:0), само по бод за Марсељ и Лион.

Фудбал 22.12.2018 | 23:30
ФРА: Минималац ПСЖ, тежак пораз Монака!
Једини погодак на мечу постигао је Килијан Мбапе у 68. минуту.

Ово је био 15. тријумф париског клуба у 17 одиграних мечева, док је Нант претрпео седми пораз.

ПСЖ у наредном колу гостује Амијену, док Нант чека Монпеље. 

Фудбалери Монака поражени су код куће од Генгама са 2:0. 

Изабраници Тјерија Андрија доживели су други пораз заредом и налазе се у зони испадања са само 13 бодова. Голове за Генгам постигли су Тирам у 68. и Ру у 75. минуту. 

Победе у 19. колу забележили су још Сент Етјен, Стразбур и Тулуз, док су бодове поделили Анже, Марсеј, Монпеље, Лион, Ремс и Каен.

Беспомоћни Тијери Анри готово да није могао да састави тим за данашњи меч, па је у ватру гурнуо неколико тинејџера, што је на крају резултирало новим поразом. Кнежеве је ка дну повукао последњепласирани Генган, који је вечерас на стадиону Луј други дошао до друге победе у сезони, наневши 11. пораз несрећном домаћину - 0:2 (0:0).

Домаћин је поклекао средином другог полувремена када су мрежу Бенаља у распону од свега седам минута погађали Тирам и Ру.

Ово није било вече фаворита, поштено се намучио и моћни Пари Сен Жермен, али је ипак некако успео да сломи отпор упорног Нанта (1:0). Једини погодак на утакмици постигао је Килијан Мбапе и то након корнера који је у 68. минуту извео Анхел ди Марија.

Мбапеу је то био 26 погодак на 19 утакмица у свим такмичењима, што значи да мреже ривала тресе у просеку на сваких 56 минута.

Кроз својеврсну агонију пролази Олимпик из Марсеља, који је вечерас извукао један бод на гостовању Анжеу (1:1). Домаћин је повео голом Стефана Баокена, док је шест минуа пре краја Беноа Сар поставио коначан резултат утакмице.

Идентичним резултатом окончана је и утакмица између Монпељеа и Лиона. Гости су водили поготком Фекира из 67. минута, али је Рубен Агилар девет минута пре краја меча закуцао лопту у горњи десни угао немоћног Антонија Лопеса.

Рен је био убедљив против Нима (4:0), као и Сент Етјен против Дижона (3:0). Победама су се радовали и Тулуз и Стразбур.

Лига 1, 19. коло:

Анже – Марсеј 1:1
Лил – Тулуз 1:2
Монако – Генгам 0:2
Монпеље – Лион 1:1
ПСЖ – Нант 1:0
Ремс – Каен 2:2
Рен – Ним 4:0
Сент Етјен – Дижон 3:0
Стразбур – Ница 2:0

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар