FRA: Minimalac PSŽ, težak poraz Monaka!

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Nant sa 1:0 u 19. kolu Lige 1.  Povuci me na dno: Poslednjeplasirani Gengan slavio u Monaku! Osakaćeni Kneževi poraženi od fenjeraša (0:2), PSŽ uz mnogo muke bolji od Nanta (1:0), samo po bod za Marselj i Lion.

Fudbal 22.12.2018 | 23:30
FRA: Minimalac PSŽ, težak poraz Monaka!
Jedini pogodak na meču postigao je Kilijan Mbape u 68. minutu.

Ovo je bio 15. trijumf pariskog kluba u 17 odigranih mečeva, dok je Nant pretrpeo sedmi poraz.

PSŽ u narednom kolu gostuje Amijenu, dok Nant čeka Monpelje. 

Fudbaleri Monaka poraženi su kod kuće od Gengama sa 2:0. 

Izabranici Tjerija Andrija doživeli su drugi poraz zaredom i nalaze se u zoni ispadanja sa samo 13 bodova. Golove za Gengam postigli su Tiram u 68. i Ru u 75. minutu. 

Pobede u 19. kolu zabeležili su još Sent Etjen, Strazbur i Tuluz, dok su bodove podelili Anže, Marsej, Monpelje, Lion, Rems i Kaen.

Bespomoćni Tijeri Anri gotovo da nije mogao da sastavi tim za današnji meč, pa je u vatru gurnuo nekoliko tinejdžera, što je na kraju rezultiralo novim porazom. Kneževe je ka dnu povukao poslednjeplasirani Gengan, koji je večeras na stadionu Luj drugi došao do druge pobede u sezoni, nanevši 11. poraz nesrećnom domaćinu - 0:2 (0:0).

Domaćin je poklekao sredinom drugog poluvremena kada su mrežu Benalja u rasponu od svega sedam minuta pogađali Tiram i Ru.

Ovo nije bilo veče favorita, pošteno se namučio i moćni Pari Sen Žermen, ali je ipak nekako uspeo da slomi otpor upornog Nanta (1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Kilijan Mbape i to nakon kornera koji je u 68. minutu izveo Anhel di Marija.

Mbapeu je to bio 26 pogodak na 19 utakmica u svim takmičenjima, što znači da mreže rivala trese u proseku na svakih 56 minuta.

Kroz svojevrsnu agoniju prolazi Olimpik iz Marselja, koji je večeras izvukao jedan bod na gostovanju Anžeu (1:1). Domaćin je poveo golom Stefana Baokena, dok je šest minua pre kraja Benoa Sar postavio konačan rezultat utakmice.

Identičnim rezultatom okončana je i utakmica između Monpeljea i Liona. Gosti su vodili pogotkom Fekira iz 67. minuta, ali je Ruben Agilar devet minuta pre kraja meča zakucao loptu u gornji desni ugao nemoćnog Antonija Lopesa.

Ren je bio ubedljiv protiv Nima (4:0), kao i Sent Etjen protiv Dižona (3:0). Pobedama su se radovali i Tuluz i Strazbur.

Liga 1, 19. kolo:

Anže – Marsej 1:1
Lil – Tuluz 1:2
Monako – Gengam 0:2
Monpelje – Lion 1:1
PSŽ – Nant 1:0
Rems – Kaen 2:2
Ren – Nim 4:0
Sent Etjen – Dižon 3:0
Strazbur – Nica 2:0

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar