Солскјер као сер Алекс, отровне стрелице ка Мурињу!

Фудбал је лак кад имаш добре играче! Јунајтед дао пет голова на једној утакмици први пут након опроштајне утакмице сер Алекса Фергусона.

Фудбал 23.12.2018 | 13:15
Солскјер као сер Алекс, отровне стрелице ка Мурињу!
Симболика је постала јасна када је Џеси Лингард погодио за коначних 5:1 против Кардифа. Била је то прва утакмица на којој је Манчестер јунајтед дао пет голова још од опроштајних 5:5 сер Алекса Фергусона против Вест Бромвич Албиона маја 2013. године. Оле Гунар Солскјер мора да буде задовољан. Деби из снова. Готово невероватно кад се сетимо колико се екипа мучила под Жозеом Мурињом.

Нису још навијачи стигли ни да преболе онај немоћни тон Посебног после пораза на Енфилду пре седам дана. Мурињо равнодушан као ретко кад. Говорио је како су играли дали све од себе, али једноставно нису имали квалитет за више. Кривицу је пребацивао на екипу и управу шкрту да му доведе права појачања.

Кардиф истина није Ливерпул, али Солскјер као да је боцнуо претходника на Јунајтедовој клупи већ у првој реченици сумирања утисака.

“Фудбал је лак кад имаш добре играче”, рекао је Солскјер и сигурно купио још понеки кредит у свлачионици.

Наставио је са хвалоспевима.

“Сјајна група играча. Њихов хвалитет је невероватан. Стигао сам у среду увече и са играчима сам провео само четвртак и петак. Вејн Руму ми је дао понеки савет, мора да је он за ово заслужан. Рекао ми је да их натерам да играју фудбал, да уживају, да буду Манчестер јунајтед”.

Манчестер јунајтед код Муриња није био Манчестер јунајтед. Барем не онај на који нас је навикао Фергусон. Шта је то Солскјер урадио за кратка два дана?

“У петак смо мало радили на неким шаблонима у игри. Желели смо да Ешли Јанг и Лук Шо више гурају напред. Испало је добро данас. Најлакше је да порадиш на труду. Ништа не кошта и то је заслуга момака. Ако бисмо свакој утакмици приступали овако – а желимо да то раде сваки пут – ако комбинујемо и лопту гурамо напред ја ћу бити срећан. А основа свега је у одбрани. Штопери и бекови су данас били бриљантни”, рекао је Солксјер.

Слатке дане живи. Питање је само колико ће потрајати. Руни се нада да хоће. Још пре утакмице рекао је да је управа клуба била у праву кад је сменила Муриња.

“И даље сам у контакту са многим људима у клубу. Разговарамо. Да би имао успеха мора све да буде како треба, а односи неких чланова стручног штаба и играча нисубили сјајни. Долазак Олеа и Мика ће то променити. Стручни штаб се смеје и то се одрази и на екипу. Мислим да је клуб направио прави потез. Приде купио време да до лета доведе правог човека као дуготрајно решење. Морали би и неки играчи да се испрсе”.

Данас јесу. Многи. И Лингард. И Рашфорд. Пре свега Пол Погба, толико критикован за време Мурињовевладавине.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар