Solskjer kao ser Aleks, otrovne strelice ka Murinju!

Fudbal je lak kad imaš dobre igrače! Junajted dao pet golova na jednoj utakmici prvi put nakon oproštajne utakmice ser Aleksa Fergusona.

Fudbal 23.12.2018 | 13:15
Solskjer kao ser Aleks, otrovne strelice ka Murinju!
Simbolika je postala jasna kada je Džesi Lingard pogodio za konačnih 5:1 protiv Kardifa. Bila je to prva utakmica na kojoj je Mančester junajted dao pet golova još od oproštajnih 5:5 ser Aleksa Fergusona protiv Vest Bromvič Albiona maja 2013. godine. Ole Gunar Solskjer mora da bude zadovoljan. Debi iz snova. Gotovo neverovatno kad se setimo koliko se ekipa mučila pod Žozeom Murinjom.

Nisu još navijači stigli ni da prebole onaj nemoćni ton Posebnog posle poraza na Enfildu pre sedam dana. Murinjo ravnodušan kao retko kad. Govorio je kako su igrali dali sve od sebe, ali jednostavno nisu imali kvalitet za više. Krivicu je prebacivao na ekipu i upravu škrtu da mu dovede prava pojačanja.

Kardif istina nije Liverpul, ali Solskjer kao da je bocnuo prethodnika na Junajtedovoj klupi već u prvoj rečenici sumiranja utisaka.

“Fudbal je lak kad imaš dobre igrače”, rekao je Solskjer i sigurno kupio još poneki kredit u svlačionici.

Nastavio je sa hvalospevima.

“Sjajna grupa igrača. Njihov hvalitet je neverovatan. Stigao sam u sredu uveče i sa igračima sam proveo samo četvrtak i petak. Vejn Rumu mi je dao poneki savet, mora da je on za ovo zaslužan. Rekao mi je da ih nateram da igraju fudbal, da uživaju, da budu Mančester junajted”.

Mančester junajted kod Murinja nije bio Mančester junajted. Barem ne onaj na koji nas je navikao Ferguson. Šta je to Solskjer uradio za kratka dva dana?

“U petak smo malo radili na nekim šablonima u igri. Želeli smo da Ešli Jang i Luk Šo više guraju napred. Ispalo je dobro danas. Najlakše je da poradiš na trudu. Ništa ne košta i to je zasluga momaka. Ako bismo svakoj utakmici pristupali ovako – a želimo da to rade svaki put – ako kombinujemo i loptu guramo napred ja ću biti srećan. A osnova svega je u odbrani. Štoperi i bekovi su danas bili briljantni”, rekao je Solksjer.

Slatke dane živi. Pitanje je samo koliko će potrajati. Runi se nada da hoće. Još pre utakmice rekao je da je uprava kluba bila u pravu kad je smenila Murinja.

“I dalje sam u kontaktu sa mnogim ljudima u klubu. Razgovaramo. Da bi imao uspeha mora sve da bude kako treba, a odnosi nekih članova stručnog štaba i igrača nisubili sjajni. Dolazak Olea i Mika će to promeniti. Stručni štab se smeje i to se odrazi i na ekipu. Mislim da je klub napravio pravi potez. Pride kupio vreme da do leta dovede pravog čoveka kao dugotrajno rešenje. Morali bi i neki igrači da se isprse”.

Danas jesu. Mnogi. I Lingard. I Rašford. Pre svega Pol Pogba, toliko kritikovan za vreme Murinjovevladavine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar