ИТА: Манџукић голом пресудио Роми!

Јувентусу цео плен у дербију кола! Фудбалери Јувентуса победили су Рому са 1:0 у дербију 17. кола италијанске серије А.  Олсен спријечио бламажу Роме у Торину! Рома на досадашњих девет утакмица на "Алијанц Стадиону" против Јувентуса није успјела освојити ни бод.  Супермарио мајстор за дербије - Рома је нова Јувентусова рецка! Голом у 35. минуту Марио Манџукић донео победу Старој дами.

Фудбал 22.12.2018 | 23:20
ИТА: Манџукић голом пресудио Роми!
Тим из Торина је на свом терену победио голом Марија Манџукића из 35. минута утакмице.

Ди Шиљо је асситирао, а хрватски фудбалер је на другој стативи испратио центаршут и спровео га иза леђа Робина Олсена.

Јувентус је био опаснији противник, више је шутирао на гол ривала, али је имао и среће у 90. минуту када је Кристанте после слободњака шутирао, а Војчек Шчесни одбранио. 

"Стара дама" је победу након тога умало оверила поготком Дагласа Косте у 92. минуту. Кристијано Роналдо је ушао у казнени простор са десне стране, дриблао и са гол-аут линије уназад спустио лопту према Кости који је из близине отворио стопало и погодио малу мрежу. 

Ипак, судија Давиде Маса је после прегледања ВАР снимка досудио да је погодак неважећи, што није много помогло Роми која није могла ни до бода. 

У дресу Роме цео меч је одиграо и српски интернационалац Александар Коларов. Јувентус сада има 49 бодова и први је на табели Серије А, док је Рома са 24 бода на десетом месту.

Тако то ради Јувентус. Стара дама је победила у још једном дербију Серије А, а овај пут шампион Италије славио је на свом терену против Роме са 1:0 у 17. колу. Као и недавно против Интера, човек одлуке био је хрватски нападач Марио Манџукић који се нашао на правом месту у првом полувремену.

Њему је то био осми првенствени погодак ове сезоне, док је Јувентус уписао осму узастопну победу у Серији А.

Јувентус је доминирао у већем делу утакмице, створио је много више прилика, али је на крају само хрватски нападач успео да затресе мрежу врло доброг Олсена који је у неколико наврата правио мала чуда на голу гостију.

Силовит је био Јувентус од почетка, а веома расположен за игру показао се Алекс Сандро. Леви бек Старе даме је у осмом и 18. минуту тестирао рефлексе Олсена, али је овај изашао као победник.

У 34. минуту дошао је ред ин а Кристијана Роналда, али је Швеђанин још једном показао да је врхунски чувар мреже.

Али, само минут касније ни Роми, ни Олсену није било спаса. Матија де Шиљо је центрирао са десног бока, а Манџукић се у препознатљивом стилу винуо под облаке и главом послао лопту у супротан угао.

Делимично је у наставку утакмице Јувентус стао на лопту, али је Роналдо жарко желео да се упише у стрелце и отклони све дилеме око коначног исхода дербија.

У 59. минуту је Олсен поново био успешнији од португалског аса, а иста ситуација виђена је пред голом Роме и два минута касније. Јувентусу је у 70. минуту поништен гол који је постигао Ђорђо Кјелини, а разлог је био прекршај који је направио штопер Јувентуса.

Тренер Роме Еузебио ди Франческо покушао је у завршници утакмице да раздрма екипу увођењем Едина Џека који је пропустио претходних пет утакмица због повреде.

Али, најбољу шансу за изједначење имао је Брајан Крситанте у 89. минуту када је после корнера гађао главом, али је Шченсни парадом спасио мрежу.

Старој дами је поништен и други гол, овај пут Дагласа Косте, у надокнади због фаула на средини терена у акцији која је претходила свему,

Великим дербијем Јувентуса и Роме затворено је 17. коло Серије А, а очекивани тријумф остварио је актуелни шампион Италије.

"Вучица" није успјела да пружи већи отпор, а иако је домаћи тим тријумфовао минимално, по приказаном на терену побједа је могла бити знатно убједљивија, да на голу гостију није стајао сјајни Робин Олсен.

Овако, гол Марија Манџукића био је довољан "старој дами" да упише девети узастопни тријумф на "Алијанц Стадиону" против Роме, која и даље чека на први бод на новом Јувентусовом стадиону.

ЈУВЕНТУС - РОМА 1:0 (1:0)

Од старта меча домаћин је наметнуо свој ритам, а Алекс Сандро имао је двије добре прилике, прво у осмом, а затим и у 18. минуту, али је Олсен био сигуран у оба наврата.

Швеђанин је био расположен и у 33. минуту, када је одбранио добар ударац Кристијана Роналда, али два минута касније спаса за Рому није било.

Млади Николо Зањоло изгубио је лопту, Матија Де Шиљо није чекао ни секунд, одмах је центрирао, а Манџукић надскочио Давидеа Сантона и сјајно главом погодио за вођство "бјанконера".

Олсен је највећи "кривац" што Јувентус није славио много убједљивије.

У неколико наврата почетком наставка буквално је излуђивао Кристијана Роналда, којем се није дало да постигне гол и настави потјеру за првим стријелцем лиге Кшиштофом Пјонтеком, који је данас био двоструки стријелац у побједи Ђенове против Аталанте 3:1 и стигао до бројке од 14 овосезонских голова.

Португалац је остао на 11.

Ослабљена Рома (нису играли Данијеле Де Роси, Лоренцо Пелегрини и Стефан Ел Шарави, док су Дијего Пероти и Един Џеко добили шансу у финишу) није дјеловала да може учинити нешто више на овом мечу.

До 90. минута није направила нити једну озбиљну шансу, а онда је запријетио Брајан Кристанте. Међутим, Војчек Шћесни без проблема је то одбранио, па је Јувентус задржао стечено вођство из првог дијела, те наставио крчити пут ка новој, осмој узастопној титули.

Могао је Роналдо уписати бар асистенцију, али је у 91. минуту гол Дагласа Косте поништен због прекршаја над Зањолом у зачетку акције.

Остало је 1:0, а овим тријумфом Јувентус је оборио рекорд Серије А, јер је на 17 уводних мечева остварио чак 16 побједа и само један реми.

ЈУВЕНТУС: Шћесни - Де Шиљо, Бонући, Кјелини, Алекс Сандро - Бентанкур, Пјанић (71. Џан), Матуиди - Дибала (80. Даглас Коста) - Манџукић, Роналдо.

РОМА: Олсен - Сантон, Манолас, Фацио, Коларов - Кристанте, Н’Зонзи (79. Џеко) - Ундер (71. Пероти), Зањоло, Флоренци (46. Клајверт) - Шик.

СЕРИЈА А - 17. КОЛО:

Лацио - Каљари 3:1 (2:0)
/Милинковић-Савић 12, Аћерби 22, Лулић 67 - Педро 90+2 пен/

Милан - Фиорентина 0:1 (0:1)
/Кјеза 73/

Емполи - Сампдорија 2:4 (1:1)
/Пасквал 11 пен, Капуто 79 - Рамирез 41, Кваљарела 69, Капрари 87, 90+2/

Ђенова - Аталанта 3:1 (1:0)
/Пјонтек 45+6, Лазовић 66, 89 - Запата 55/

Наполи - СПАЛ 1:0 (1:0)
/Албиол 45+1/

Сасуоло - Торино 1:1 (0:0)
/Брињола 90+2 - Белоти 55/

Удинезе - Фрозиноне 1:1 (1:0)
/Мандрагора 32 - Ћано 59/

Кјево - Интер 1:1 (0:1)
/Пелисијер 90+1 - Перишић 39/

Парма - Болоња 0:0

Јувентус - Рома 1:0 (1:0)
/Манџукић 35/

ТАБЕЛА: Јувентус 49, Наполи 41, Интер 33, Лацио 28, Милан 27, Сампдорија 26, Фиорентина 25, Сасуоло 25, Аталанта 24, Рома 24, Торино 23, Парма 22, Ђенова 19, Каљари 17, Емполи 16, СПАЛ 16, Удинезе 14, Болоња 13, Фрозиноне 9, Кјево 5*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар