ITA: Mandžukić golom presudio Romi!

Juventusu ceo plen u derbiju kola! Fudbaleri Juventusa pobedili su Romu sa 1:0 u derbiju 17. kola italijanske serije A.  Olsen spriječio blamažu Rome u Torinu! Roma na dosadašnjih devet utakmica na "Alijanc Stadionu" protiv Juventusa nije uspjela osvojiti ni bod.  Supermario majstor za derbije - Roma je nova Juventusova recka! Golom u 35. minutu Mario Mandžukić doneo pobedu Staroj dami.

Fudbal 22.12.2018 | 23:20
ITA: Mandžukić golom presudio Romi!
Tim iz Torina je na svom terenu pobedio golom Marija Mandžukića iz 35. minuta utakmice.

Di Šiljo je assitirao, a hrvatski fudbaler je na drugoj stativi ispratio centaršut i sproveo ga iza leđa Robina Olsena.

Juventus je bio opasniji protivnik, više je šutirao na gol rivala, ali je imao i sreće u 90. minutu kada je Kristante posle slobodnjaka šutirao, a Vojček Ščesni odbranio. 

"Stara dama" je pobedu nakon toga umalo overila pogotkom Daglasa Koste u 92. minutu. Kristijano Ronaldo je ušao u kazneni prostor sa desne strane, driblao i sa gol-aut linije unazad spustio loptu prema Kosti koji je iz blizine otvorio stopalo i pogodio malu mrežu. 

Ipak, sudija Davide Masa je posle pregledanja VAR snimka dosudio da je pogodak nevažeći, što nije mnogo pomoglo Romi koja nije mogla ni do boda. 

U dresu Rome ceo meč je odigrao i srpski internacionalac Aleksandar Kolarov. Juventus sada ima 49 bodova i prvi je na tabeli Serije A, dok je Roma sa 24 boda na desetom mestu.

Tako to radi Juventus. Stara dama je pobedila u još jednom derbiju Serije A, a ovaj put šampion Italije slavio je na svom terenu protiv Rome sa 1:0 u 17. kolu. Kao i nedavno protiv Intera, čovek odluke bio je hrvatski napadač Mario Mandžukić koji se našao na pravom mestu u prvom poluvremenu.

Njemu je to bio osmi prvenstveni pogodak ove sezone, dok je Juventus upisao osmu uzastopnu pobedu u Seriji A.

Juventus je dominirao u većem delu utakmice, stvorio je mnogo više prilika, ali je na kraju samo hrvatski napadač uspeo da zatrese mrežu vrlo dobrog Olsena koji je u nekoliko navrata pravio mala čuda na golu gostiju.

Silovit je bio Juventus od početka, a veoma raspoložen za igru pokazao se Aleks Sandro. Levi bek Stare dame je u osmom i 18. minutu testirao reflekse Olsena, ali je ovaj izašao kao pobednik.

U 34. minutu došao je red in a Kristijana Ronalda, ali je Šveđanin još jednom pokazao da je vrhunski čuvar mreže.

Ali, samo minut kasnije ni Romi, ni Olsenu nije bilo spasa. Matija de Šiljo je centrirao sa desnog boka, a Mandžukić se u prepoznatljivom stilu vinuo pod oblake i glavom poslao loptu u suprotan ugao.

Delimično je u nastavku utakmice Juventus stao na loptu, ali je Ronaldo žarko želeo da se upiše u strelce i otkloni sve dileme oko konačnog ishoda derbija.

U 59. minutu je Olsen ponovo bio uspešniji od portugalskog asa, a ista situacija viđena je pred golom Rome i dva minuta kasnije. Juventusu je u 70. minutu poništen gol koji je postigao Đorđo Kjelini, a razlog je bio prekršaj koji je napravio štoper Juventusa.

Trener Rome Euzebio di Frančesko pokušao je u završnici utakmice da razdrma ekipu uvođenjem Edina Džeka koji je propustio prethodnih pet utakmica zbog povrede.

Ali, najbolju šansu za izjednačenje imao je Brajan Krsitante u 89. minutu kada je posle kornera gađao glavom, ali je Ščensni paradom spasio mrežu.

Staroj dami je poništen i drugi gol, ovaj put Daglasa Koste, u nadoknadi zbog faula na sredini terena u akciji koja je prethodila svemu,

Velikim derbijem Juventusa i Rome zatvoreno je 17. kolo Serije A, a očekivani trijumf ostvario je aktuelni šampion Italije.

"Vučica" nije uspjela da pruži veći otpor, a iako je domaći tim trijumfovao minimalno, po prikazanom na terenu pobjeda je mogla biti znatno ubjedljivija, da na golu gostiju nije stajao sjajni Robin Olsen.

Ovako, gol Marija Mandžukića bio je dovoljan "staroj dami" da upiše deveti uzastopni trijumf na "Alijanc Stadionu" protiv Rome, koja i dalje čeka na prvi bod na novom Juventusovom stadionu.

JUVENTUS - ROMA 1:0 (1:0)

Od starta meča domaćin je nametnuo svoj ritam, a Aleks Sandro imao je dvije dobre prilike, prvo u osmom, a zatim i u 18. minutu, ali je Olsen bio siguran u oba navrata.

Šveđanin je bio raspoložen i u 33. minutu, kada je odbranio dobar udarac Kristijana Ronalda, ali dva minuta kasnije spasa za Romu nije bilo.

Mladi Nikolo Zanjolo izgubio je loptu, Matija De Šiljo nije čekao ni sekund, odmah je centrirao, a Mandžukić nadskočio Davidea Santona i sjajno glavom pogodio za vođstvo "bjankonera".

Olsen je najveći "krivac" što Juventus nije slavio mnogo ubjedljivije.

U nekoliko navrata početkom nastavka bukvalno je izluđivao Kristijana Ronalda, kojem se nije dalo da postigne gol i nastavi potjeru za prvim strijelcem lige Kšištofom Pjontekom, koji je danas bio dvostruki strijelac u pobjedi Đenove protiv Atalante 3:1 i stigao do brojke od 14 ovosezonskih golova.

Portugalac je ostao na 11.

Oslabljena Roma (nisu igrali Danijele De Rosi, Lorenco Pelegrini i Stefan El Šaravi, dok su Dijego Peroti i Edin Džeko dobili šansu u finišu) nije djelovala da može učiniti nešto više na ovom meču.

Do 90. minuta nije napravila niti jednu ozbiljnu šansu, a onda je zaprijetio Brajan Kristante. Međutim, Vojček Šćesni bez problema je to odbranio, pa je Juventus zadržao stečeno vođstvo iz prvog dijela, te nastavio krčiti put ka novoj, osmoj uzastopnoj tituli.

Mogao je Ronaldo upisati bar asistenciju, ali je u 91. minutu gol Daglasa Koste poništen zbog prekršaja nad Zanjolom u začetku akcije.

Ostalo je 1:0, a ovim trijumfom Juventus je oborio rekord Serije A, jer je na 17 uvodnih mečeva ostvario čak 16 pobjeda i samo jedan remi.

JUVENTUS: Šćesni - De Šiljo, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro - Bentankur, Pjanić (71. Džan), Matuidi - Dibala (80. Daglas Kosta) - Mandžukić, Ronaldo.

ROMA: Olsen - Santon, Manolas, Facio, Kolarov - Kristante, N’Zonzi (79. Džeko) - Under (71. Peroti), Zanjolo, Florenci (46. Klajvert) - Šik.

SERIJA A - 17. KOLO:

Lacio - Kaljari 3:1 (2:0)
/Milinković-Savić 12, Aćerbi 22, Lulić 67 - Pedro 90+2 pen/

Milan - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Kjeza 73/

Empoli - Sampdorija 2:4 (1:1)
/Paskval 11 pen, Kaputo 79 - Ramirez 41, Kvaljarela 69, Kaprari 87, 90+2/

Đenova - Atalanta 3:1 (1:0)
/Pjontek 45+6, Lazović 66, 89 - Zapata 55/

Napoli - SPAL 1:0 (1:0)
/Albiol 45+1/

Sasuolo - Torino 1:1 (0:0)
/Brinjola 90+2 - Beloti 55/

Udineze - Frozinone 1:1 (1:0)
/Mandragora 32 - Ćano 59/

Kjevo - Inter 1:1 (0:1)
/Pelisijer 90+1 - Perišić 39/

Parma - Bolonja 0:0

Juventus - Roma 1:0 (1:0)
/Mandžukić 35/

TABELA: Juventus 49, Napoli 41, Inter 33, Lacio 28, Milan 27, Sampdorija 26, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Atalanta 24, Roma 24, Torino 23, Parma 22, Đenova 19, Kaljari 17, Empoli 16, SPAL 16, Udineze 14, Bolonja 13, Frozinone 9, Kjevo 5*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar