БЛ: Рибери сломио крила "Орловима" из Франкфурта!

Рибери и Рафиња покварили журку у Франкфурту, Бајерн има снаге да појури Дортмунд! Два гола сјајног Француза и спектакуларна случајност Бразилца потпуно уништили Ајнтрахт. Брине повреда Мијата Гаћиновића, који је напустио терен због повреде у финишу првог полувремена - 0:3.  Захваљујући двоструком стријелцу Франку Риберију, Бајерн је славио у Франкфурту (0:3) и петом узастопном побједом у Бундеслиги се вратио на друго мјесто на табели послије дужег времена.  Бајерн прејак за "српски" Ајнтрахт, Гаћиновић се повредио! Фудбалери Бајерна из Минхена победили су Ајнтрахт из Франкфурта са 3:0 у мечу 17. кола немачке Бундеслиге.

Фудбал 22.12.2018 | 22:30
БЛ: Рибери сломио крила "Орловима" из Франкфурта!
За Ајнтрахт су стартовала сва тројица српских играча Филип Костић, Мијат Гаћиновић и Лука Јовић, али се Гаћиновић у финишу првог полувремена повредио па га је заменио Де Гузман.

Јовић је имао добру шансу за гол у десетом минуту када је шутирао поред гола. Нешто пре тога је у шанси био и Дани Да Коста, а Алаба и Милер су претили у дресу Бајерна током првих двадесетак минута.

Бајерн је повео у 35. минуту голом Франка Риберија после додавања Роберта Левандовског у 35. минуту. Милер је прошао по десној страни, додао је до Бајернове "деветке", Пољак је вратио у средину до Риберија који небрањен лако погађа мрежу за 1:0. 

Већ до полувремена је тим из Минехна могао да олакша себи ствари у наставку да Милер није погодио пречку у 44. минуту. 

Сувише лежерно је деловала одбрана Ајнтрахта у 79. минуту када је Рибери вукао напад кроз средину, одложио лопту до Кимиха и добио повратну коју је само ћушнуо од стативе у гол. 

Мајсторија или случајност? Вероватно ни Рафиња не зна одговор на питање шта је тачно био његов потез из 89. минута када је, чини се, центрирао, али је лопта отишла ка голу, прелетела голмана домаћих и савладала га трећи пут. 

Бајерн сада има 36 бодова и на другом је месту Бундеслиге, док је Ајнтрахт са 27 бодова на петом месту.

Бајернова снага постаје све јача. Више готово да нема ни трагова од оног тима који је пре само месец дана пролазио кроз огромну кризу. Састав Ника Ковача делује потпуно стабилно и апсолутно спремно да појури водећу Борусију из Дортмунда у борби за шампионску титулу. Ајнтрахт вечерас није имао довољно снаге да саплете дива из Минхена, који је убедљиво славио головима Фрака Риберија и Рафиње, па је поново пришао Милионерима на шест бодова заостатка - 0:3 (0:1).

Тренер Ајнтрахта Адолф Хитер нема превише разлога да буде забринут због игре и пораза свог тима, јер шансе за пласман у Лигу шампиона нису ни веће ни мање него што су биле пре ове утакмице, али му је велику главобољу задала повреда Мијата Гаћиновића, који је терен запустио у финишу првог полувремена држећи се за задњу ложу.

Управо је Гаћиновић био тај који је на самом старту утакмице био покретач неколико брзих акција домаћег тима. Он, Јовић, Але и Дани да Коста били су креатори две најбоље прилике Ајнтрахта на утакмици. Прву није успео да искористи Да Коста, чији је ударац прочитао Мануел Нојер, док је два минута касније Јовићев покушај завршио поред стативе.

Када је успео да се стабилизује након почетник налета домаћина, Бајерн је у потпуности загосподарио тереном, а онда кроз пас игру и посед лопте почео да меље противника. Рибери је први погодак постигао у идеалном тренутку након одличног потеза и додавања Левандовског, а онда је сачекао прави тренутак у другом полувремену да реши питање победника. У том 79. минуту сјајни Француз је одрадио прави школски дупли пас са Џошуом Кимихом, а онда рутинском егзекуцијом матирао Трапа.

Тај погодак је у потпуности депримирао играче Ајнтрахта, који су потпуно пали у самом финишу меча на психолошком плану, а онда је уследио потпуни нокаут. Рафињи је прешла лопта преко ноге када је покушао да упути центаршут у 89. минуту, а тај покушај се само неколико тренутака касније претворио у феноменалан лоб Бразилца.

Читав меч на терену провели су и Лука Јовић и Филип Костић, али су овога пута, осим неколико ситуација с почетка меча, изостали њихови препознатљиви налети, који би вечерашње славље Бајерна учинили далеко тежим.

Баварци су наставили сјајну серију против екипе из Франкфурта, која не зна за побједу над клубом из Минхена на 15 узастопних утакмица у Бундеслиги. 

Ту наравно није урачунат тријумф у финалу прошлосезонског Купа Њемачке (1:3) гдје је Мијат Гаћиновић постигао погодак, али тада је на клупи Ајнтрахта сједио сада Бајернов тренер Нико Ковач.

Пред почетак сезоне хрватски стручњак је с Бајерном "петардом" почастио изабранике свог насљедника Адија Хитера у Суперкупу Њемачке, док је вечерас на "Комерцбанк Арени" побједа извојевана неупоредиво теже, иако то не сугерише коначан резултат.

АЈНТРАХТ - БАЈЕРН 0:3 (0:1)

Очекивао се "голгетерски обрачун" Луке Јовића (12), првог стријелца Бундеслиге и Пољака Роберта Левандовског (10), али као и у претходном колу са РБ Лајпцигом (1:0), утакмицу је "одлучио" искусни француски интернационалац Франк Рибери.

Француз је са два поготка срушио Ајнтрахт за другу позицију на табели и само шест бодова "минуса" у односу на лидера Борусију Дортмунд, да би нова три бода "овјерио" сјајним ударцем Бразилац Рафиња.

Тренер Ајнтрахта је у стартну поставу уврстио сву тројицу српских репрезентативаца: Луку Јовића, Мијата Гаћиновића и Филипа Костића, који су "закували" прву прилику у осмом минуту.

Тада се у мат позицији нашао Дени да Коста, којем је стопостотну шансу одбранио Мануел Нојер.

Потом је два минута касније Лука Јовић сјајно повукао контру, ослободио се двојице дефанзиваца Бајерна и одиграо дупли пас са Себастијаном Алером, али је шутирао замало поред десне стативе.

Баварци су узвратили три минута касније након центаршута из корнера, у два наврата је бриљантно реаговао голман Ајнтрахта Кевин Трап. Прво је зауставио ударац Хавија Мартинеза, а потом и Томаса Милера.

Ипак, голман домаћина није могао ништа у 35. минуту послије одличне акције Бајерна.

Дуга лопта Давида Алабе, коју је пропустио да избаци стопер Ајнтрахта, стигла је до Роберта Левандовског на десној страни, а Пољак је уочио натрчалог Франка Риберија за вођство- 0:1. Био је трећи погодак Француза на трећем узастопом мечу, што није успио још од фебруара 2015.

Ајнтрахт је потом у 43. минуту остао без Мијата Гаћиновића, који је зарадио повреду бутног мишића лијеве ноге. По свему судећи у питању је повреда задње ложе, па је млади фудбалер из Требиња морао да напусти терен на "Комерцбанк Арени".

Прије самог одласка на одмор, Бајерн је пропустио шансу да удвостручи предност и готово извјесно ријеши утакмицу, али је пречка спасила "орлове" из Франкфурта након ударца Томаса Милера.

У наставку се углавном играло између казнених простора и чекало на неку грешку противника иако су гости из Минхена имали иницијативу, али без неких посебно добрих прилика. До самог финиша када су гости задали завршни ударац "орловима" из Франкфурта.

Рибери је у 79. минуту разријешио све дилеме око побједника. Одиграо је дупли пас са Јошуом Кимихом и пласирао лопту иза леђа Трапа, додуше уз малу помоћ стативе - 0:2, да би минут прије краја, Бразилац Рафиња мајсторски лобовао голмана Ајнтрахта за "овјеру" 11. тријумфа ове сезоне.

С друге стране, Ајнтрахт, који је уписао шести пораз, зимску паузу за празнике ће дочекати на петом мјесту.

Бундеслига се наставља 19. јануара 2019. године.

БУНДЕСЛИГА - 17. КОЛО:

Бајер Леверкузен - Херта 3:1 (2:1)
/Фоланд 5, Хаверц 23, 49 - Торунарига 26/

РБ Лајпциг - Вердер 3:2 (2:0)
/Клостерман 22, Вернер 44, Брума 88 - Крузе 67, Сарџент 77/

Штутгарт - Шалке 1:3 (0:1)
/Гонзалес 76 - Шкржибски 10, Гомез аутогол 70, Кутучу 79/

Хановер - Фортуна 0:1 (0:0)
/Финк 90+2/

Нирнберг - Фрајбург 0:1 (0:1)
/Гинтер 19/

Ајнтрахт - Бајерн Минхен 0:3 (0:1)
/РИбери 35, 79, Рафиња 89/

У недјељу:

Аугзбург - Волфсбург (15.30)
Хофенхајм - Мајнц (18.00)

Играно у петак

Борусија Дортмунд - Борусија Менхенгладбах 2:1 (1:1)
/Санчо 42, Ројс 54 - Крамер 45+1/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 42, Бајерн Михнен 36, Борусија Менхенгладбах 33, РБ Лајпциг 31, Ајнтрахт 27, Волфсбург (-1) 25, Хофенхајм (-1) 24, Херта 24, Бајер Леверкузен 24, Вердер 22, Фрајбург 21, Мајнц (-1) 20, Шалке 18, Фортуна Диселдорф 18, Аугзбург (-1) 15, Штутгарт 14, Хановер 11, Нирнберг 11.

Извор: моззартспорт/мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар