Лопаре: Дружење мајевичких ловаца

Ловачко удружење "Мајевица" из Лопара организовало је традиционално ловачко вече за 600 ловаца из регије у Салону „Хелветиа".

Република Српска 22.12.2018 | 21:49
Лопаре: Дружење мајевичких ловаца
Предсједник удружења лопарских ловаца Јовица Глигић захвалио је свима који подржавају њихов рад и оцијенио да је током године лов био успјешан, да се доста улагало у спречавање криволова, а одржане су и бројне акције везане за ловно стрељаштво, као и пошумљавање голети.

"Нисмо имали капиталних улова у овој сезони, али смо се посветили заштити срнеће дивљачи која је, у поплавама и великим падавинама протеклих година, претрпјела штету због угинућа младих", рекао је Глигић новинарима и најавио наставак оплемењивања ловишта кроз узгој и заштиту дивљачи.

Глигић је подсјетио да  удружење у Лопарама окупља 458 ловаца и газдује ловиштем на 29.600 хектара.

„Ловиште је брдско-планинског земљишта које је богато дивљачи као што су зец и фазан, срнећа дивљач, дивља свиња, а од предатора који наносе штету ловишту су лисица, шакал и куна", казао је он.



Ловачкој вечери присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић који је рекао да је Ловачко удружење "Мајевица" понос мајевичког краја.

"Наши ловци су промотери наших Лопара и мајевичког краја", оцијенио је Савић.

Ловачкој вечери присуствовао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић,  чланови ловачких уружења "Семберија" Бијељина, "Јелен" Главичице, "Партизан" Трнова, "Црњелово", "Дубрава" Забрђе, "Рудар" Угљевик, "Голуб" Бродац, "Фазан" Брчко, "Подриње" Јања, "Соко" Козлук, те удружења из Федерације БиХ "Тузла", "Вјетреник" Челић, "Мајевица" Сребреник, "Сапна" и "Калесија".

На свечаности је организована томбола са наградним фондом од 7.000 КМ, а главна награда је ловачка пушка и лед-телевизор који је донирао Ловачки савез Републике Српске.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Исјечена Мајевица

22.12.2018 21:09

Добро је да има ова ловачка вечера да Ћоћо једном напуни своју салу Хелвециа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватра

23.12.2018 10:17

А колико има ловацких удрузења у Лопарама.Засто је досло до подјела.Ко је разјединио друство и ко га злоупотребљава.То су битна питања. Мислим да су се ловци политицки подијелили. И ловство је стетно за природу и вријеме је за нови нацин организовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

23.12.2018 14:09

побисе и ово мало дивљачи.

Name

Ловац

23.12.2018 19:33

У Лопарам има само једно ЛУ Мајевица Лопаре. Било је покусаја разједињавања али није успјело. Ловство је у највецој мјери без политике. Погледај предсједнике ЛУ у Бијељини, Угљевику и Лопарама па цес видјети да их има из разних странака и да заједно сједе и лове и друзе се.

Name

Деwац

23.12.2018 15:25

из федерације,па ста је сад опет братство јединство народа југославије ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

23.12.2018 15:58

Види ти о нашег Мићка Трећине. Узеленио се ко зелембаћ. Само му још фали црвени фесић да накриви па да буде ко Мујо Хрњица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

23.12.2018 16:31

Ниста без гологузе пјеваљке! Све је срозано до дна.

Name

Маса

23.12.2018 16:52

Мицко тацно к'о Сојиц.