Lopare: Druženje majevičkih lovaca

Lovačko udruženje "Majevica" iz Lopara organizovalo je tradicionalno lovačko veče za 600 lovaca iz regije u Salonu „Helvetia".

Republika Srpska 22.12.2018 | 21:49
Lopare: Druženje majevičkih lovaca
Predsjednik udruženja loparskih lovaca Jovica Gligić zahvalio je svima koji podržavaju njihov rad i ocijenio da je tokom godine lov bio uspješan, da se dosta ulagalo u sprečavanje krivolova, a održane su i brojne akcije vezane za lovno streljaštvo, kao i pošumljavanje goleti.

"Nismo imali kapitalnih ulova u ovoj sezoni, ali smo se posvetili zaštiti srneće divljači koja je, u poplavama i velikim padavinama proteklih godina, pretrpjela štetu zbog uginuća mladih", rekao je Gligić novinarima i najavio nastavak oplemenjivanja lovišta kroz uzgoj i zaštitu divljači.

Gligić je podsjetio da  udruženje u Loparama okuplja 458 lovaca i gazduje lovištem na 29.600 hektara.

„Lovište je brdsko-planinskog zemljišta koje je bogato divljači kao što su zec i fazan, srneća divljač, divlja svinja, a od predatora koji nanose štetu lovištu su lisica, šakal i kuna", kazao je on.



Lovačkoj večeri prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je rekao da je Lovačko udruženje "Majevica" ponos majevičkog kraja.

"Naši lovci su promoteri naših Lopara i majevičkog kraja", ocijenio je Savić.

Lovačkoj večeri prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić,  članovi lovačkih uruženja "Semberija" Bijeljina, "Jelen" Glavičice, "Partizan" Trnova, "Crnjelovo", "Dubrava" Zabrđe, "Rudar" Ugljevik, "Golub" Brodac, "Fazan" Brčko, "Podrinje" Janja, "Soko" Kozluk, te udruženja iz Federacije BiH "Tuzla", "Vjetrenik" Čelić, "Majevica" Srebrenik, "Sapna" i "Kalesija".

Na svečanosti je organizovana tombola sa nagradnim fondom od 7.000 KM, a glavna nagrada je lovačka puška i led-televizor koji je donirao Lovački savez Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Isječena Majevica

22.12.2018 21:09

Dobro je da ima ova lovačka večera da Ćoćo jednom napuni svoju salu Helvecia.

ODGOVORITE
Name

Vatra

23.12.2018 10:17

A koliko ima lovackih udruzenja u Loparama.Zasto je doslo do podjela.Ko je razjedinio drustvo i ko ga zloupotrebljava.To su bitna pitanja. Mislim da su se lovci politicki podijelili. I lovstvo je stetno za prirodu i vrijeme je za novi nacin organizovanja.

ODGOVORITE
Name

Niko

23.12.2018 14:09

pobise i ovo malo divljači.

Name

Lovac

23.12.2018 19:33

U Loparam ima samo jedno LU Majevica Lopare. Bilo je pokusaja razjedinjavanja ali nije uspjelo. Lovstvo je u najvecoj mjeri bez politike. Pogledaj predsjednike LU u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama pa ces vidjeti da ih ima iz raznih stranaka i da zajedno sjede i love i druze se.

Name

Dewac

23.12.2018 15:25

iz federacije,pa sta je sad opet bratstvo jedinstvo naroda jugoslavije ha ha

ODGOVORITE
Name

Semberac

23.12.2018 15:58

Vidi ti o našeg Mićka Trećine. Uzelenio se ko zelembać. Samo mu još fali crveni fesić da nakrivi pa da bude ko Mujo Hrnjica.

ODGOVORITE
Name

Olja

23.12.2018 16:31

Nista bez gologuze pjevaljke! Sve je srozano do dna.

Name

Masa

23.12.2018 16:52

Micko tacno k'o Sojic.