Томић: Од хотела до терена, одлично!

Звездин тренер похвалио екипу за наступ, приступ и победу против Цибоне. Засметао му само број изгубљених лопти.

Кошарка 23.12.2018 | 10:45
Томић: Од хотела до терена, одлично!
Црвена звезда мтс контролисала је меч у "Драженовом дому", водила од почетка до краја против Цибоне и кренула ка Београду из Загреба са 12. "јадранском" победом у низу.

После меча, којим је његов тим успешно завршио мини-серију гостовања (Мега, Галатасарај, Цибона), Звездин тренер Милан Томић задовољан је сео пред новинаре.

"Контроли смо 40 минута тешку утакмицу. Цибона је против Будућности одиграна феноменално и знали смо да ће покушати да одигра још један такав меч и да ће покушати да нас добије. Припрема за ову утакмицу била је одлична и играчи су спровели шта сам тражио од њих, од састанка у хотелу, до терена, где су одиграли што сам тражио", рекао је он.

Томић је указао да је, ипак, незадовољан једним фактором.

"19 изгубљених лопти је много, али генерално смо одиграли добро и заслужено смо победили".

Новинари су питали Звездиног тренера за припрему утакмице и преузимања у одбрани.

"Да, један део игре Цибоне је са (Дамиром) Маркотом на позицији 'пет', где 'шири' и шутира доста за три поена. Обратили смо пажњу на то и преузимали смо када је он био на позицији центра... Кад направите план одбране, наравно да гледате скаутинг и карактеристике сваког играча, али мислим да смо одиграли добро одбрану и на шуту на продору и са стране помоћи, где смо доста пута помогли на њихове продоре, као и у ротацијама и са тим екстра пасом", додао је Томић.

Упитан да ли осећа императив да врати Звезду у Евролигу, шеф струке црвено-белих усмеравао је пажњу искључиво ка суботњој утакмици против Цибоне.

"Дуг је пут до тога. Мој задатак је да припремам сваку утакмицу једну по једну", кратко је поручио Томић на крају конференције.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар