Tomić: Od hotela do terena, odlično!

Zvezdin trener pohvalio ekipu za nastup, pristup i pobedu protiv Cibone. Zasmetao mu samo broj izgubljenih lopti.

Košarka 23.12.2018 | 10:45
Tomić: Od hotela do terena, odlično!
Crvena zvezda mts kontrolisala je meč u "Draženovom domu", vodila od početka do kraja protiv Cibone i krenula ka Beogradu iz Zagreba sa 12. "jadranskom" pobedom u nizu.

Posle meča, kojim je njegov tim uspešno završio mini-seriju gostovanja (Mega, Galatasaraj, Cibona), Zvezdin trener Milan Tomić zadovoljan je seo pred novinare.

"Kontroli smo 40 minuta tešku utakmicu. Cibona je protiv Budućnosti odigrana fenomenalno i znali smo da će pokušati da odigra još jedan takav meč i da će pokušati da nas dobije. Priprema za ovu utakmicu bila je odlična i igrači su sproveli šta sam tražio od njih, od sastanka u hotelu, do terena, gde su odigrali što sam tražio", rekao je on.

Tomić je ukazao da je, ipak, nezadovoljan jednim faktorom.

"19 izgubljenih lopti je mnogo, ali generalno smo odigrali dobro i zasluženo smo pobedili".

Novinari su pitali Zvezdinog trenera za pripremu utakmice i preuzimanja u odbrani.

"Da, jedan deo igre Cibone je sa (Damirom) Markotom na poziciji 'pet', gde 'širi' i šutira dosta za tri poena. Obratili smo pažnju na to i preuzimali smo kada je on bio na poziciji centra... Kad napravite plan odbrane, naravno da gledate skauting i karakteristike svakog igrača, ali mislim da smo odigrali dobro odbranu i na šutu na prodoru i sa strane pomoći, gde smo dosta puta pomogli na njihove prodore, kao i u rotacijama i sa tim ekstra pasom", dodao je Tomić.

Upitan da li oseća imperativ da vrati Zvezdu u Evroligu, šef struke crveno-belih usmeravao je pažnju isključivo ka subotnjoj utakmici protiv Cibone.

"Dug je put do toga. Moj zadatak je da pripremam svaku utakmicu jednu po jednu", kratko je poručio Tomić na kraju konferencije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar