СП - Ривер је трећи на свијету: Мартинез уљепшао бронзу!

Шампион Јужне Америке није дозволио себи опуштање и у мечу за утешну медаљу на ФИФА Светском првенству за клубове. Први у Јужној Америци, трећи на свету: Чаробњак Гонзало Мартинез зачарао Кашиму! Ривер убедљив против шампиона Азије - 4:0.

Фудбал 22.12.2018 | 18:00
СП - Ривер је трећи на свијету: Мартинез уљепшао бронзу!
Ривер Плејт завршава годину као освајач трофеја Копа Либертадорес и као званично трећи клуб на свету.

Великан из Буенос Ајреса оклизнуо се ове недеље у мечу против Ал Аина и тако није ушао у финале Светског првенства за клубове у Абу Дабију, али се колико-толико искупио и утешио ове суботе, неколико сати уочи финала.

Кашима Антлерс - Ривер Плејт 0:4 (0:1)

Аргентински тим је убедљиво савладао противника из Јапана, иако је питање победника решио у финишу. Бруно Зукулини је у 24. минуту погодио главом после корнера, а Гонзало Мартинез је у 74. дуплирао ту предност после лепе асистенције Хулијана Алвареза, кроз шеснаестерац.

Рафаел Боре "оверио" је тријумф екипе из Буенос Ајреса из пенала у 88. минуту, а успех првака Јужне Америке улепшао је поново Мартинез, перфектним лоб ударцем са 15 метара. "Поткопао" је лопту и заокружио своју партију за памћење!

Офанзивни везиста исто је урадио и у Мадриду, где је на стадиону Реала недавно "такође" голом утврдио тријумф Ривера против Боке, у чувеном реваншу финала Копа Либертадорес.



Ривер Плејт је освојио утешно треће место на клупском првенству света захваљујући лаганом слављу над Кашимом у Абу Дабију. Првак Азије је подбацио у завршници такмичења, након пораза од Реал Мадрида у полуфиналу, доживео је потоп и у борби за треће место - 0:4 (0:1).

Ривер је играо свој фудбал тек од средине другог полувремена. Кашима се држала до 24. минута, када је Зукулини главом након центаршута Де ла Круза савладао немоћног Квона, а отпор азијског шампиона у потпуности је срушен у последњих двадесетак минута када се два пута у стрелце уписао сјајни Гонзало Мартинез, од чега ће је онај из трећег минута надокнаде, када је на сјајан начин лобовао немоћног голмана Кашиме, дигао на ноге публику на Зајед Спорт Сити стадиону. Један погодак на овој утакмици био јер дело Рафаела Бореа из једанаестерца у 89. минуту.

Далеко од тога да је Кашива била без шанси на овој утакмици, у последњим тренуцима првог полувремена Хироки Абе је погодио пречку, док је у 64. минуту Херман Лукс на феноменалан начин одбранио ударац Шоме Доија. Али, први наредни пад концетрације Ривер је сурово казнио.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар