SP - River je treći na svijetu: Martinez uljepšao bronzu!

Šampion Južne Amerike nije dozvolio sebi opuštanje i u meču za utešnu medalju na FIFA Svetskom prvenstvu za klubove. Prvi u Južnoj Americi, treći na svetu: Čarobnjak Gonzalo Martinez začarao Kašimu! River ubedljiv protiv šampiona Azije - 4:0.

Fudbal 22.12.2018 | 18:00
SP - River je treći na svijetu: Martinez uljepšao bronzu!
River Plejt završava godinu kao osvajač trofeja Kopa Libertadores i kao zvanično treći klub na svetu.

Velikan iz Buenos Ajresa okliznuo se ove nedelje u meču protiv Al Aina i tako nije ušao u finale Svetskog prvenstva za klubove u Abu Dabiju, ali se koliko-toliko iskupio i utešio ove subote, nekoliko sati uoči finala.

Kašima Antlers - River Plejt 0:4 (0:1)

Argentinski tim je ubedljivo savladao protivnika iz Japana, iako je pitanje pobednika rešio u finišu. Bruno Zukulini je u 24. minutu pogodio glavom posle kornera, a Gonzalo Martinez je u 74. duplirao tu prednost posle lepe asistencije Hulijana Alvareza, kroz šesnaesterac.

Rafael Bore "overio" je trijumf ekipe iz Buenos Ajresa iz penala u 88. minutu, a uspeh prvaka Južne Amerike ulepšao je ponovo Martinez, perfektnim lob udarcem sa 15 metara. "Potkopao" je loptu i zaokružio svoju partiju za pamćenje!

Ofanzivni vezista isto je uradio i u Madridu, gde je na stadionu Reala nedavno "takođe" golom utvrdio trijumf Rivera protiv Boke, u čuvenom revanšu finala Kopa Libertadores.



River Plejt je osvojio utešno treće mesto na klupskom prvenstvu sveta zahvaljujući laganom slavlju nad Kašimom u Abu Dabiju. Prvak Azije je podbacio u završnici takmičenja, nakon poraza od Real Madrida u polufinalu, doživeo je potop i u borbi za treće mesto - 0:4 (0:1).

River je igrao svoj fudbal tek od sredine drugog poluvremena. Kašima se držala do 24. minuta, kada je Zukulini glavom nakon centaršuta De la Kruza savladao nemoćnog Kvona, a otpor azijskog šampiona u potpunosti je srušen u poslednjih dvadesetak minuta kada se dva puta u strelce upisao sjajni Gonzalo Martinez, od čega će je onaj iz trećeg minuta nadoknade, kada je na sjajan način lobovao nemoćnog golmana Kašime, digao na noge publiku na Zajed Sport Siti stadionu. Jedan pogodak na ovoj utakmici bio jer delo Rafaela Borea iz jedanaesterca u 89. minutu.

Daleko od toga da je Kašiva bila bez šansi na ovoj utakmici, u poslednjim trenucima prvog poluvremena Hiroki Abe je pogodio prečku, dok je u 64. minutu Herman Luks na fenomenalan način odbranio udarac Šome Doija. Ali, prvi naredni pad koncetracije River je surovo kaznio.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar