Партизан: Захтјеви испуњени, не иступамо из лиге!

Тражимо смену Лазовића! Потпредседник Владимир Вулетић о даљим корацима црно-белих, Владимир Булатовић у понедељак ставља тачку на меч са Мачвом.

Фудбал 22.12.2018 | 20:45
Партизан: Захтјеви испуњени, не иступамо из лиге!
Утакмица завршена, а није регистрована. Играла се, а можда није требало. Трајала је 90 и кусур минута, али полемике не престају.

Тако изгледа свакодневица на релацији Топчидерско брдо – Теразије, пошто се ни осам дана по окончању сусрета Партизан – Мачва не зна какав ће, да ли и кад епилог добити. Оно што се зна јесте да Партизан неће иступити из Суперлиге, иако је оставио праву на такву могућност незадовољан чињеницом да је играо по снежној вејавици у петак 14. децембра, док су дан касније мечеви из истог разлога одлагани.

Неће, јер су у Хумској уверени да су сви захтеви, назначени у клупском саопштењу од пре седам дана, испуњени.

„Чујем коментаре да наши захтеви нису испуњени, да би требало да одржимо реч и иступимо из лиге. Да је заиста тако, ми бисмо то и учинили у року од 48 сати. Коа прво, у четвртак смо добили писмо Владимира Булатовића, директора Лиге, у којем пише да ће се о нашој жалби одлучивати у року од осам дана, а уз то утакмица са Мачвом још није регистрована. Као друго, Драгомир Лазовић, председник Заједнице Суперлиге, писмено нам је саопштио да ће Скупштина бити одржана крајем јануара или почетком фебруара“, предочио је, у разговору за Ало, проф. др Владимир Вулетић, потпредседник црно-белих.

То значи да од радикланих потеза неће бити ништа, међутим, далеко од тога да је на случај стављена тачка, о чему сведочи најава функционера Парног ваљка да ће се појавити на седници Извршног одбора Заједнице Суперлиге, заказаној за уторак.

„Инсистираћемо на неодговорности за несазивање Скупштине. Побогу, није одржана чак од августа. Признаћете, чудно, с обзиром на то да је Скупштина једино место где клубови могу да разговарају. А јесења сезона, знате, беше бременита, са скандалима, судијским грешакама, мистеријама, спекулацијама... Изнећемо оштре критике и позвати на одговорност Владимира Булатовића, по нашем мишљењу увео је Суперлигу, померањем три утакмице за понедељак, у нерегуларан ток. Образложићемо члан 16, став 2 Пропозиција о такмичењу и на оно на шта се директор Суперлиге често осврће: стандард судијског уверења. То ми је, као професору на Правном факултету, познато и као теорија злоупотребе права као социјалне функције: судија Александар Живковић из Ниша злоупотребио је овлашћења, што рече Валтазар Богишић још 1888: „ни својим се правом служити не мош’, тек другоме на штету ил’ досаду“, додао је Вулетић за Спортски журнал.

Црно-бели имају доста тога да замере и председнику Заједнице Суперлиге.

„Драгомир Лазовић, који нит’ је надлежан, нит’... Најавио је да ће првостепени орган да одбије нашу жалбу. Тражићемо смену Лазовића. Не заслужује место председника Заједнице ни по једном основу. Први захтев односи се на чињеницу да месецима није одржана Скупштина Заједнице. Други разлог је то што је изјавио да ће жалба Партизана бити одбачена, с тим да она и не иде на његову, већ на адресу Владимира Булатовића, а у време те изјаве није још била ни послата. Колико знам, господин Булатовић нема менталних сметњи, па да му господин Лазовић буде старатељ и одговара уместо њега“, појаснио је потпредседник Партизана, у одвојеним изјавама, наведеним дневницима.

На Теразијама су у међувремену реаговали и...

„Стигли су допунски извештаји делегата, главног и помоћног судије, једино меродавних субјеката у овој причи. Ту је завршена њихова мисија. У понедељак, у просторијама Заједнице клубова, донећу коначну одлуку. Одлука о жалби повући ће аутоматски са собом и регистрацију меча. И тај посао налази се искључиво у мојој надлежности“, закључио је Владимир Булатовић, директор Суперлиге.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИСТУПИЛИ БИ ОНИ

22.12.2018 20:19

АЛИ, ОНДА НЕМА ПАРА. ФИНТЕРИ.

ОДГОВОРИТЕ