Partizan: Zahtjevi ispunjeni, ne istupamo iz lige!

Tražimo smenu Lazovića! Potpredsednik Vladimir Vuletić o daljim koracima crno-belih, Vladimir Bulatović u ponedeljak stavlja tačku na meč sa Mačvom.

Fudbal 22.12.2018 | 20:45
Partizan: Zahtjevi ispunjeni, ne istupamo iz lige!
Utakmica završena, a nije registrovana. Igrala se, a možda nije trebalo. Trajala je 90 i kusur minuta, ali polemike ne prestaju.

Tako izgleda svakodnevica na relaciji Topčidersko brdo – Terazije, pošto se ni osam dana po okončanju susreta Partizan – Mačva ne zna kakav će, da li i kad epilog dobiti. Ono što se zna jeste da Partizan neće istupiti iz Superlige, iako je ostavio pravu na takvu mogućnost nezadovoljan činjenicom da je igrao po snežnoj vejavici u petak 14. decembra, dok su dan kasnije mečevi iz istog razloga odlagani.

Neće, jer su u Humskoj uvereni da su svi zahtevi, naznačeni u klupskom saopštenju od pre sedam dana, ispunjeni.

„Čujem komentare da naši zahtevi nisu ispunjeni, da bi trebalo da održimo reč i istupimo iz lige. Da je zaista tako, mi bismo to i učinili u roku od 48 sati. Koa prvo, u četvrtak smo dobili pismo Vladimira Bulatovića, direktora Lige, u kojem piše da će se o našoj žalbi odlučivati u roku od osam dana, a uz to utakmica sa Mačvom još nije registrovana. Kao drugo, Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige, pismeno nam je saopštio da će Skupština biti održana krajem januara ili početkom februara“, predočio je, u razgovoru za Alo, prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih.

To znači da od radiklanih poteza neće biti ništa, međutim, daleko od toga da je na slučaj stavljena tačka, o čemu svedoči najava funkcionera Parnog valjka da će se pojaviti na sednici Izvršnog odbora Zajednice Superlige, zakazanoj za utorak.

„Insistiraćemo na neodgovornosti za nesazivanje Skupštine. Pobogu, nije održana čak od avgusta. Priznaćete, čudno, s obzirom na to da je Skupština jedino mesto gde klubovi mogu da razgovaraju. A jesenja sezona, znate, beše bremenita, sa skandalima, sudijskim grešakama, misterijama, spekulacijama... Iznećemo oštre kritike i pozvati na odgovornost Vladimira Bulatovića, po našem mišljenju uveo je Superligu, pomeranjem tri utakmice za ponedeljak, u neregularan tok. Obrazlоžićemo član 16, stav 2 Propozicija o takmičenju i na ono na šta se direktor Superlige često osvrće: standard sudijskog uverenja. To mi je, kao profesoru na Pravnom fakultetu, poznato i kao teorija zloupotrebe prava kao socijalne funkcije: sudija Aleksandar Živković iz Niša zloupotrebio je ovlašćenja, što reče Valtazar Bogišić još 1888: „ni svojim se pravom služiti ne moš’, tek drugome na štetu il’ dosadu“, dodao je Vuletić za Sportski žurnal.

Crno-beli imaju dosta toga da zamere i predsedniku Zajednice Superlige.

„Dragomir Lazović, koji nit’ je nadležan, nit’... Najavio je da će prvostepeni organ da odbije našu žalbu. Tražićemo smenu Lazovića. Ne zaslužuje mesto predsednika Zajednice ni po jednom osnovu. Prvi zahtev odnosi se na činjenicu da mesecima nije održana Skupština Zajednice. Drugi razlog je to što je izjavio da će žalba Partizana biti odbačena, s tim da ona i ne ide na njegovu, već na adresu Vladimira Bulatovića, a u vreme te izjave nije još bila ni poslata. Koliko znam, gospodin Bulatović nema mentalnih smetnji, pa da mu gospodin Lazović bude staratelj i odgovara umesto njega“, pojasnio je potpredsednik Partizana, u odvojenim izjavama, navedenim dnevnicima.

Na Terazijama su u međuvremenu reagovali i...

„Stigli su dopunski izveštaji delegata, glavnog i pomoćnog sudije, jedino merodavnih subjekata u ovoj priči. Tu je završena njihova misija. U ponedeljak, u prostorijama Zajednice klubova, doneću konačnu odluku. Odluka o žalbi povući će automatski sa sobom i registraciju meča. I taj posao nalazi se isključivo u mojoj nadležnosti“, zaključio je Vladimir Bulatović, direktor Superlige.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ISTUPILI BI ONI

22.12.2018 20:19

ALI, ONDA NEMA PARA. FINTERI.

ODGOVORITE