ШПА: Бетис игра опасан фудбал, али данас је кикснуо!

Еибар успео да извуче бод голом из пенала - 1:1 (1:0).  Ћави их нахвалио, они заказали. . .  Легендарни везиста дао је леп коментар на игру Бетиса ове сезоне, али очигледно је да им фали константност.

Фудбал 22.12.2018 | 16:45
ШПА: Бетис игра опасан фудбал, али данас је кикснуо!
У великом новогодишњем интервјуу за шпанску "Марку" легендарни везиста Ћави је означио Челси, Арсенал, Барселону, Шпанију, Тотенхем и Бетис као тимове који играју фудбал по његовом укусу, али момцима Кикеа Сетијена ипак фали мало више константности...

"Зелени" из Севиље су водили против Еибара у "матине" термину Примере ове суботе, али су на крају ипак испустили три бода против подједнако неугодног противника.

БЕТИС - ЕИБАР 1:1 (1:0)

После поготка Антонија Санабрије у 21. минуту, иначе његовог тек првог ове сезоне у 11 мечева Примере, деловало је да ће Бетис "везати" и пету узастопну победу у домаћим такмичењима, али нису на време "убили" меч.

Као казна је стигао гол Орељане са пенала у 72. минуту, након велике грешке Федала у сопственом шеснаестерцу.

После корнера са десне стране, Федал је вукао и држао штопера ривала Рамиса, његов голман Дијего Лопез је без проблем "боксовао" ту лопту, али је арбитар Дел Серо видео прекршај иако до њих није ни стигао упућен центаршут.

Бетис ће после овог кола сигурно остати на шестој позицији, док Еибар не може боље од 11. места.

„Волим да гледам Челси под Маурицијем Саријем. Волим да гледам како доминира са лоптом. Исто важи за Бетис са Кикеом Сетијеном, Арсенал са Унајем Емеријем, затим за Барселону, па Шпанију под палицом Луиса Енрикеа или Тотенхем са Покетином. Да не помињем Пепа Гвардиолу, који је за мене број један“.

Није случајно Ћави Ернандез ставио Бетис у реченицу са овим силним екипама. Има ту нешто. Лепо за око. Ефикасно. Од ноге до ноге. То је данас могао да осети на својој кожи Еибар на Бените Виљамарину, али је гост ипак успео да извуче реми и голом из пенала у 72. минуту преко Орељане дође до бода - 1:1 (1:0).

Први гол који је постигао Санабрија је доказ колико Бетис игра леп фудбал. Додавања из последње линије, па практично ушетавање у гол.

Бетис је био на добром путу да веже пету победу на шест утакмица, али ће ипак морати да се задовољи само ремијем. Имао је више од игре, али када се то не реши са убедљивијом предношћу онда долази до грешака и губе се бодови.

Сада тим Кикеа Сетјена има 26 освојених бодова. Еибар је на 21. Ово му је трећи везани реми, четврти на послендјих шест утакмица.

ПРИМЕРА, 17. коло:

Бетис - Еибар 1:1 (1:0)
/Санабрија 21 - Орељана 72п/

Атлетико Мадрид - Еспањол 16.15
Барселона - Селта 18.30
Атлетик Билбао - Ваљадолид 20.45

недеља

Валенсија - Уеска 12.00
Леганес - Севиља 16.15
Рајо Ваљекано - Леванте 18.30

одиграно у петак:

Ђирона - Хетафе 1:1 (0:0)
/Еспиноса 85 - Анхел 61/

Реал Сосиједад - Алавес 0:1 (0:1)
/Каљери 11/

Одложен је меч Реал Мадрида и Виљареала због обавеза "краљевског клуба" на ФИФА Светском првенству клубова. Тај сусрет ће се одиграти 3. јануара.

ТАБЕЛА: Барселона 34, Севиља 31, Атлетико Мадрид 31, Реал Мадрид 29, Алавес (+1) 28, Хетафе (+1) 25, Бетис (+1) 26, Ђирона (+1) 22, Леванте 22, Селта 21, Еспањол 21, Еибар (+1) 21, Ваљадолид 20, Валенсија 19, Реал Сосиједад (+1) 19, Леганес 18, Виљареал 15, Атлетик Билбао 15, Рајо Ваљекано 10, Уеска 8.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар