ŠPA: Betis igra opasan fudbal, ali danas je kiksnuo!

Eibar uspeo da izvuče bod golom iz penala - 1:1 (1:0).  Ćavi ih nahvalio, oni zakazali. . .  Legendarni vezista dao je lep komentar na igru Betisa ove sezone, ali očigledno je da im fali konstantnost.

Fudbal 22.12.2018 | 16:45
ŠPA: Betis igra opasan fudbal, ali danas je kiksnuo!
U velikom novogodišnjem intervjuu za špansku "Marku" legendarni vezista Ćavi je označio Čelsi, Arsenal, Barselonu, Španiju, Totenhem i Betis kao timove koji igraju fudbal po njegovom ukusu, ali momcima Kikea Setijena ipak fali malo više konstantnosti...

"Zeleni" iz Sevilje su vodili protiv Eibara u "matine" terminu Primere ove subote, ali su na kraju ipak ispustili tri boda protiv podjednako neugodnog protivnika.

BETIS - EIBAR 1:1 (1:0)

Posle pogotka Antonija Sanabrije u 21. minutu, inače njegovog tek prvog ove sezone u 11 mečeva Primere, delovalo je da će Betis "vezati" i petu uzastopnu pobedu u domaćim takmičenjima, ali nisu na vreme "ubili" meč.

Kao kazna je stigao gol Oreljane sa penala u 72. minutu, nakon velike greške Fedala u sopstvenom šesnaestercu.

Posle kornera sa desne strane, Fedal je vukao i držao štopera rivala Ramisa, njegov golman Dijego Lopez je bez problem "boksovao" tu loptu, ali je arbitar Del Sero video prekršaj iako do njih nije ni stigao upućen centaršut.

Betis će posle ovog kola sigurno ostati na šestoj poziciji, dok Eibar ne može bolje od 11. mesta.

„Volim da gledam Čelsi pod Mauricijem Sarijem. Volim da gledam kako dominira sa loptom. Isto važi za Betis sa Kikeom Setijenom, Arsenal sa Unajem Emerijem, zatim za Barselonu, pa Španiju pod palicom Luisa Enrikea ili Totenhem sa Poketinom. Da ne pominjem Pepa Gvardiolu, koji je za mene broj jedan“.

Nije slučajno Ćavi Ernandez stavio Betis u rečenicu sa ovim silnim ekipama. Ima tu nešto. Lepo za oko. Efikasno. Od noge do noge. To je danas mogao da oseti na svojoj koži Eibar na Benite Viljamarinu, ali je gost ipak uspeo da izvuče remi i golom iz penala u 72. minutu preko Oreljane dođe do boda - 1:1 (1:0).

Prvi gol koji je postigao Sanabrija je dokaz koliko Betis igra lep fudbal. Dodavanja iz poslednje linije, pa praktično ušetavanje u gol.

Betis je bio na dobrom putu da veže petu pobedu na šest utakmica, ali će ipak morati da se zadovolji samo remijem. Imao je više od igre, ali kada se to ne reši sa ubedljivijom prednošću onda dolazi do grešaka i gube se bodovi.

Sada tim Kikea Setjena ima 26 osvojenih bodova. Eibar je na 21. Ovo mu je treći vezani remi, četvrti na poslendjih šest utakmica.

PRIMERA, 17. kolo:

Betis - Eibar 1:1 (1:0)
/Sanabrija 21 - Oreljana 72p/

Atletiko Madrid - Espanjol 16.15
Barselona - Selta 18.30
Atletik Bilbao - Valjadolid 20.45

nedelja

Valensija - Ueska 12.00
Leganes - Sevilja 16.15
Rajo Valjekano - Levante 18.30

odigrano u petak:

Đirona - Hetafe 1:1 (0:0)
/Espinosa 85 - Anhel 61/

Real Sosijedad - Alaves 0:1 (0:1)
/Kaljeri 11/

Odložen je meč Real Madrida i Viljareala zbog obaveza "kraljevskog kluba" na FIFA Svetskom prvenstvu klubova. Taj susret će se odigrati 3. januara.

TABELA: Barselona 34, Sevilja 31, Atletiko Madrid 31, Real Madrid 29, Alaves (+1) 28, Hetafe (+1) 25, Betis (+1) 26, Đirona (+1) 22, Levante 22, Selta 21, Espanjol 21, Eibar (+1) 21, Valjadolid 20, Valensija 19, Real Sosijedad (+1) 19, Leganes 18, Viljareal 15, Atletik Bilbao 15, Rajo Valjekano 10, Ueska 8.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar