Клоп: За титулу ће бити потребно освојити 105 бодова!

Ливерпул је победом над Вулвсима од 2:0 обезбедио останак на челној позицији Премијер лиге на Божић, а историја каже да је први у том периоду најчешће шампион.

Фудбал 23.12.2018 | 10:15
Клоп: За титулу ће бити потребно освојити 105 бодова!
Чета Јиргена Клопа има феноменалну сезону, клуб је поставио рекорд по броју освојених бодова после 18 кола и једино још Манчестер сити држи корак са "црвенима".

Ливерпул има 15 победа и три ремија, уз гол разлику од 39:7. Све иде како могу само да пожеле, али Јирген Клоп је свестан да је пред клубом епска борба са Манчестер ситијем са којима ће играти у јануару. 

"Ово је баш откачено! Ипак, не заборавите, ту су и други клубови, Манчестер сити, Челси, Тотенхем, Арсенал. И они ће побеђивати. Сезона је таква да су сви на 40 или више бодова. У првих пет нико готово да не губи бодове, тако да на крају може да се догоди да вам и 105 бодова треба да будете шампиони. Ово делује да ће бити баш посебна сезона, не сећам се да је била тако мала маргина", каже немачки стручњак. 

Каже да је свестан колико је његов тим моћан у овом тренутку. 

"Знамо колико смо добри, да смо у форми. Ипак, треба поштовати и друге. Не планирамо још летњу забаву и прославу, увек је овако неизвесно", додао је Клоп. 

Од посаледњих девет првака, чак осам их је било на првом месту за Божић. Изузетак је Ливерпул из сезоне 2013/14. Ипак, сада је и одбрана на врхунцу. Капитен Џордан Хендерсон каже да је ту основна разлика. 

"Мислим да сада имамо много више утакмица на којима нисмо примили гол. Вирџил ван Дајк и Алисон су направили ту разлику, али цео тим делује далеко боље него те сезоне", поручио је Хендерсон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар