Klop: Za titulu će biti potrebno osvojiti 105 bodova!

Liverpul je pobedom nad Vulvsima od 2:0 obezbedio ostanak na čelnoj poziciji Premijer lige na Božić, a istorija kaže da je prvi u tom periodu najčešće šampion.

Fudbal 23.12.2018 | 10:15
Klop: Za titulu će biti potrebno osvojiti 105 bodova!
Četa Jirgena Klopa ima fenomenalnu sezonu, klub je postavio rekord po broju osvojenih bodova posle 18 kola i jedino još Mančester siti drži korak sa "crvenima".

Liverpul ima 15 pobeda i tri remija, uz gol razliku od 39:7. Sve ide kako mogu samo da požele, ali Jirgen Klop je svestan da je pred klubom epska borba sa Mančester sitijem sa kojima će igrati u januaru. 

"Ovo je baš otkačeno! Ipak, ne zaboravite, tu su i drugi klubovi, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal. I oni će pobeđivati. Sezona je takva da su svi na 40 ili više bodova. U prvih pet niko gotovo da ne gubi bodove, tako da na kraju može da se dogodi da vam i 105 bodova treba da budete šampioni. Ovo deluje da će biti baš posebna sezona, ne sećam se da je bila tako mala margina", kaže nemački stručnjak. 

Kaže da je svestan koliko je njegov tim moćan u ovom trenutku. 

"Znamo koliko smo dobri, da smo u formi. Ipak, treba poštovati i druge. Ne planiramo još letnju zabavu i proslavu, uvek je ovako neizvesno", dodao je Klop. 

Od posalednjih devet prvaka, čak osam ih je bilo na prvom mestu za Božić. Izuzetak je Liverpul iz sezone 2013/14. Ipak, sada je i odbrana na vrhuncu. Kapiten Džordan Henderson kaže da je tu osnovna razlika. 

"Mislim da sada imamo mnogo više utakmica na kojima nismo primili gol. Virdžil van Dajk i Alison su napravili tu razliku, ali ceo tim deluje daleko bolje nego te sezone", poručio je Henderson.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar