ИТА - Све му се скупило: Сергеј погодио, па се расплакао!

Репрезентативац Србије је довео Лацио у вођство против Каљарија у првом мечу 17. кола Серије А. Ипак, славље су замијениле сузе.  Уплакани СМС испод Божићне јелке: Сергеј га дао после три месеца! А Лацио славио после седам сушних утакмица - 3:1.

Фудбал 22.12.2018 | 16:15
ИТА - Све му се скупило: Сергеј погодио, па се расплакао!
Сегеј Милинковић-Савић се налази на удару јавности, али и навијача у Италији.

Млади везњак је прошле сезоне у елитном рангу италијанског фудбала пружао блиставе партије и постигао 12 голова, па му је цијена уочи Свјетског првенства котирала и преко 100 милиона евра.

Ипак, након смотре у Русији ствари у новој сезони нису почеле како треба. Напротив.

Прије данашњег хица у 12. минуту "СМС" је постигао само један погодак на 15 наступа у Серији А што му је уз "мршаве" партије у осталим сегментима игре донијело критике и увреде навијача Лација, али и омаловажавајуће коментаре навијача ривалских клубова.

Да све то утиче на младог фудбалера показују и, вјероватно, сузе олакшања након што је лопта погодила мрежу иза леђа Алесија Крагња...

Десет минута након гола репрезентативца Србије вођство Лацијала је подуплао Федерико Аћерби, док Сенад Лулић у 67. минуту након сјајног контранапада "убио" утакмицу у којој су гости до краја само имали снаге да дођу до почасног гола који је дјело Жоаа Педра са бијеле тачке у другом минуту надокнаде времена.

Римљани су без побједе били пет мечева у Серији А, тачније од 4. новембра и утакмице против СПАЛ-а, али ипак су и даље остали у трци за четврто мјесто које води у групну фазу Лиге шампиона.

На другој страни, "пост" Каљарија се продужио на седам мечева без тријумфа па је тим Роланда Марана само пет бодова изнад опасне зоне.

Дошло време да и њему крене. Трпео је критике од дана кад је потписао нови уговор, јавност је тражила да игра макар слично као прошле сезоне, новинари су оштрили пера и у њему видели кривца посрнућа Лација, навијачи га узели на зуб и отворено критиковали, тренер Симоне Инзаги је стајао уз њега и све време га стављао у првих 11, а онда је Сергеј Милинковић Савић на премијери 17. кола Калча решио да свима покаже како није заборавио да игра фудбал, отворивши екипи из главног града пут ка првој победи после седам сушних утакмица, било у Серији А, било у Лиги Европе.

Наш репрезентативац био је међу најзаслужнијим за тријумф над Каљаријем (3:1) којим су се Римљани – макар привремено – вратили на позицију која гарантује пласман у Лигу шампиона. Једнако важно је што су „проиграли“, лопта је клизила као у славним данима, ређале су се шансе, те гости са Сардиније могу да певају што су само трипут матирани.

Очекивана доминација Лација крунисана је већ у 12. минуту, голман Крањо укротио је ударац Корее, лопта се одбила право на ногу Сергеју Милинковићу Савићу, а овај рутински погодио циљ. После тачно 90 дана. Равно три месеца су му била потребна још од дуела са Ђеновом, такође на Олимпику, а овај хитац требало би да га ослободи психолошких тегова, уочљивих током јесени. Прорадиле су и емоције, чини се да је било и суза које су сведочиле о психичком стању Сергеја... Олимпико га је поздравио аплаузом у 69. минуту, кад је место на терену препустио Лукашу Леиви. Можда у једној од последњих утакмица на домаћем терену, јер се све гласније прича да би током зиме могао да обуче дрес Милана, па није искључено да су сузе наговештај растанка...

Чим је Лацио повео постало је јасно да ће Каљари тешко да се искобеља из загрљаја. Потврдио је то Франческо Аћерби средином првог дела после корнера Луиса Алберта и спуштене лопте Корее на стопало домаћег штопера. За његов 11. гол у Серији А у последење три и по сезоне, по чему му нема равног у италијанског првенству.

Имао је повремено Каљари периоде добре игре, чак и фине прилике, али је сјајно бранио Стракоша све до надокнаде кад је савладан из пенала, а осим добитка у лику СМС-а, тренер Инзаги може да буде задовољан и како је функционисала нова формација 3-4-2-1, популарна Божићна јелка, где су Кореа и Луис Алберто представљали испомоћ Имобилеу. Таква поставка изродила је велики број шанси, сигурну игру и потпуну контролу сусрета, уобличегно егзекуцијом капитена Сенада Лулића после контре у којој га је проиграо данас неколико пута непрецизни Имобиле.

СЕРИЈА А - 17. КОЛО:

Лацио - Каљари 3:1 (2:0)
/Милинковић-Савић 12, Аћерби 22, Лулић 67 - Педро 90+2п/

Милан - Фиорентина (15.00)
Емполи - Сампдорија
Ђенова - Аталанта
Наполи - СПАЛ
Сасуоло - Торино
Удинезе - Фрозиноне
Кјево - Интер (18.00)
Парма - Болоња
Јувентус - Рома (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 46, Наполи 38, Интер 32, Лацио 28 (+1), Милан 27, Аталанта 24, Рома 24, Сасуоло 24, Сампдорија 23, Фиорентина 22, Торино 22, Парма 21, Каљари 17 (+1), Емполи 16, СПАЛ 16, Ђенова 16, Удинезе 13, Болоња 12, Фрозиноне 8, Кјево 4*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар