ITA - Sve mu se skupilo: Sergej pogodio, pa se rasplakao!

Reprezentativac Srbije je doveo Lacio u vođstvo protiv Kaljarija u prvom meču 17. kola Serije A. Ipak, slavlje su zamijenile suze.  Uplakani SMS ispod Božićne jelke: Sergej ga dao posle tri meseca! A Lacio slavio posle sedam sušnih utakmica - 3:1.

Fudbal 22.12.2018 | 16:15
ITA - Sve mu se skupilo: Sergej pogodio, pa se rasplakao!
Segej Milinković-Savić se nalazi na udaru javnosti, ali i navijača u Italiji.

Mladi veznjak je prošle sezone u elitnom rangu italijanskog fudbala pružao blistave partije i postigao 12 golova, pa mu je cijena uoči Svjetskog prvenstva kotirala i preko 100 miliona evra.

Ipak, nakon smotre u Rusiji stvari u novoj sezoni nisu počele kako treba. Naprotiv.

Prije današnjeg hica u 12. minutu "SMS" je postigao samo jedan pogodak na 15 nastupa u Seriji A što mu je uz "mršave" partije u ostalim segmentima igre donijelo kritike i uvrede navijača Lacija, ali i omalovažavajuće komentare navijača rivalskih klubova.

Da sve to utiče na mladog fudbalera pokazuju i, vjerovatno, suze olakšanja nakon što je lopta pogodila mrežu iza leđa Alesija Kragnja...

Deset minuta nakon gola reprezentativca Srbije vođstvo Lacijala je poduplao Federiko Aćerbi, dok Senad Lulić u 67. minutu nakon sjajnog kontranapada "ubio" utakmicu u kojoj su gosti do kraja samo imali snage da dođu do počasnog gola koji je djelo Žoaa Pedra sa bijele tačke u drugom minutu nadoknade vremena.

Rimljani su bez pobjede bili pet mečeva u Seriji A, tačnije od 4. novembra i utakmice protiv SPAL-a, ali ipak su i dalje ostali u trci za četvrto mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona.

Na drugoj strani, "post" Kaljarija se produžio na sedam mečeva bez trijumfa pa je tim Rolanda Marana samo pet bodova iznad opasne zone.

Došlo vreme da i njemu krene. Trpeo je kritike od dana kad je potpisao novi ugovor, javnost je tražila da igra makar slično kao prošle sezone, novinari su oštrili pera i u njemu videli krivca posrnuća Lacija, navijači ga uzeli na zub i otvoreno kritikovali, trener Simone Inzagi je stajao uz njega i sve vreme ga stavljao u prvih 11, a onda je Sergej Milinković Savić na premijeri 17. kola Kalča rešio da svima pokaže kako nije zaboravio da igra fudbal, otvorivši ekipi iz glavnog grada put ka prvoj pobedi posle sedam sušnih utakmica, bilo u Seriji A, bilo u Ligi Evrope.

Naš reprezentativac bio je među najzaslužnijim za trijumf nad Kaljarijem (3:1) kojim su se Rimljani – makar privremeno – vratili na poziciju koja garantuje plasman u Ligu šampiona. Jednako važno je što su „proigrali“, lopta je klizila kao u slavnim danima, ređale su se šanse, te gosti sa Sardinije mogu da pevaju što su samo triput matirani.

Očekivana dominacija Lacija krunisana je već u 12. minutu, golman Kranjo ukrotio je udarac Koree, lopta se odbila pravo na nogu Sergeju Milinkoviću Saviću, a ovaj rutinski pogodio cilj. Posle tačno 90 dana. Ravno tri meseca su mu bila potrebna još od duela sa Đenovom, takođe na Olimpiku, a ovaj hitac trebalo bi da ga oslobodi psiholoških tegova, uočljivih tokom jeseni. Proradile su i emocije, čini se da je bilo i suza koje su svedočile o psihičkom stanju Sergeja... Olimpiko ga je pozdravio aplauzom u 69. minutu, kad je mesto na terenu prepustio Lukašu Leivi. Možda u jednoj od poslednjih utakmica na domaćem terenu, jer se sve glasnije priča da bi tokom zime mogao da obuče dres Milana, pa nije isključeno da su suze nagoveštaj rastanka...

Čim je Lacio poveo postalo je jasno da će Kaljari teško da se iskobelja iz zagrljaja. Potvrdio je to Frančesko Aćerbi sredinom prvog dela posle kornera Luisa Alberta i spuštene lopte Koree na stopalo domaćeg štopera. Za njegov 11. gol u Seriji A u posledenje tri i po sezone, po čemu mu nema ravnog u italijanskog prvenstvu.

Imao je povremeno Kaljari periode dobre igre, čak i fine prilike, ali je sjajno branio Strakoša sve do nadoknade kad je savladan iz penala, a osim dobitka u liku SMS-a, trener Inzagi može da bude zadovoljan i kako je funkcionisala nova formacija 3-4-2-1, popularna Božićna jelka, gde su Korea i Luis Alberto predstavljali ispomoć Imobileu. Takva postavka izrodila je veliki broj šansi, sigurnu igru i potpunu kontrolu susreta, uobličegno egzekucijom kapitena Senada Lulića posle kontre u kojoj ga je proigrao danas nekoliko puta neprecizni Imobile.

SERIJA A - 17. KOLO:

Lacio - Kaljari 3:1 (2:0)
/Milinković-Savić 12, Aćerbi 22, Lulić 67 - Pedro 90+2p/

Milan - Fiorentina (15.00)
Empoli - Sampdorija
Đenova - Atalanta
Napoli - SPAL
Sasuolo - Torino
Udineze - Frozinone
Kjevo - Inter (18.00)
Parma - Bolonja
Juventus - Roma (20.30)

TABELA: Juventus 46, Napoli 38, Inter 32, Lacio 28 (+1), Milan 27, Atalanta 24, Roma 24, Sasuolo 24, Sampdorija 23, Fiorentina 22, Torino 22, Parma 21, Kaljari 17 (+1), Empoli 16, SPAL 16, Đenova 16, Udineze 13, Bolonja 12, Frozinone 8, Kjevo 4*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar