Тим је формиран, Србија креће по ЕУРО или Мундијал!

Формиран одбор: Србија се кандидује за ЕП 2028. и Мундијал 2030. године! Србија, Румунија, Грчка и Бугарска формирали су организациони комитет, који ће кандидовати четири земље да буду домаћини највећих првенстава у фудбалу.  "Следеће године крећемо у изградњу 'Националног стадиона', али и стадиона у другим градовима у Србији", рекао је Вучић, након што је на састанку са премијерима Грчке и Бугарске и премијерком Румуније формиран Иницијативни комитет.

Фудбал 22.12.2018 | 21:30
Тим је формиран, Србија креће по ЕУРО или Мундијал!
Поменуте четири земље Иницијативни организациони комитет формирале су како би биле домаћини Европског првенства у фудбалу 2028, те Светског 2030. године.

Кандидатуру Србије и остале три земље саопштио је председник Александар Вучић након састанка квадрилтатерале у Београду.

"Донели смо одлуку данас да формирамо Инициајтивни организациони комитет од 16 људи, по четири из сваке земље и изразили наду да кроз њега наше земље заједнички кандијујемо да будемо домаћини Европског првенства 2028. и Светског првеснства у фудбалу 2030. године", рекао је Вучић. 

Каже да ће се потребна документа за то подносити у децембру 2021. године и да би до јула 2022. требало да буде донета и одлука. 

Вучић каже да је потребна огромна инфраструктура и да ту није реч само о стадиону, него и о хотелима и смештајним капацитетима, као и да Србија има ту тешку ситуацију пошто имамо старе стадионе. 

"Следеће године крећемо у изградњу националног стадиона и више стадиона у другим градовима у Србији", казао је Вучић и поручио да ће Србија свакако бити спремна. 

Рекао је да је данас договорено за 2021. годину, да се Србији, Бугарској и Румунији придружи и Грчка у организацији европског првенства за одбојкашице. 

Подсећамо, председник Вучић је раније изјавио "Србија вероватно неће добити организацију Светског првенства, али ће бар изградити стадионе и да ће то урадити смањујући јавни дуг".

Од данас - рад!

Србија, Грчка, Румунија и Бугарска донеле су одлуку о формирању Иницијативног огранизационог комитета који ће кандидовати четири земље за организацију највећих фудбалских турнира!

Конкретно, Европског првенства 2028. или Светског првенства 2030. године, саопштио је председник Републике, Александар Вучић, након састанка квадрилтатерале у Београду.

"Донели смо одлуку да формирамо Иницијативни организациони комитет од 16 људи, по четири из сваке земље. Надамо се да ћемо заједничким снагама истаћи озбиљну кандидатуру", рекао је Вучић.

На састанку је договорено да Грчка придружи Србији, Бугарској и Румунији као организатор Европског првенства за одбојкашице 2021. године.

Он је додао  да ће се потребна документа за то подносити у децембру 2021. године и да би до јула наредне требало да буде донета и коначна одлука.

Вучић је истакао да је за реализацију таквог пројекта "потребна огромна инфраструктура" и да ту није реч само о стадионима, него и хотелима и осталим смештајним капацитетима. Истакао је да је улога Србије компликованија утолико што у нашој земљи не постоји ниједан стадион конкурентан за играње утакмица попут оних на ЕУРО или Мундијалу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар