Tim je formiran, Srbija kreće po EURO ili Mundijal!

Formiran odbor: Srbija se kandiduje za EP 2028. i Mundijal 2030. godine! Srbija, Rumunija, Grčka i Bugarska formirali su organizacioni komitet, koji će kandidovati četiri zemlje da budu domaćini najvećih prvenstava u fudbalu.  "Sledeće godine krećemo u izgradnju 'Nacionalnog stadiona', ali i stadiona u drugim gradovima u Srbiji", rekao je Vučić, nakon što je na sastanku sa premijerima Grčke i Bugarske i premijerkom Rumunije formiran Inicijativni komitet.

Fudbal 22.12.2018 | 21:30
Tim je formiran, Srbija kreće po EURO ili Mundijal!
Pomenute četiri zemlje Inicijativni organizacioni komitet formirale su kako bi bile domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu 2028, te Svetskog 2030. godine.

Kandidaturu Srbije i ostale tri zemlje saopštio je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

"Doneli smo odluku danas da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje i izrazili nadu da kroz njega naše zemlje zajednički kandijujemo da budemo domaćini Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvesnstva u fudbalu 2030. godine", rekao je Vučić. 

Kaže da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula 2022. trebalo da bude doneta i odluka. 

Vučić kaže da je potrebna ogromna infrastruktura i da tu nije reč samo o stadionu, nego i o hotelima i smeštajnim kapacitetima, kao i da Srbija ima tu tešku situaciju pošto imamo stare stadione. 

"Sledeće godine krećemo u izgradnju nacionalnog stadiona i više stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će Srbija svakako biti spremna. 

Rekao je da je danas dogovoreno za 2021. godinu, da se Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji pridruži i Grčka u organizaciji evropskog prvenstva za odbojkašice. 

Podsećamo, predsednik Vučić je ranije izjavio "Srbija verovatno neće dobiti organizaciju Svetskog prvenstva, ali će bar izgraditi stadione i da će to uraditi smanjujući javni dug".

Od danas - rad!

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su odluku o formiranju Inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje za organizaciju najvećih fudbalskih turnira!

Konkretno, Evropskog prvenstva 2028. ili Svetskog prvenstva 2030. godine, saopštio je predsednik Republike, Aleksandar Vučić, nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

"Doneli smo odluku da formiramo Inicijativni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama istaći ozbiljnu kandidaturu", rekao je Vučić.

Na sastanku je dogovoreno da Grčka pridruži Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji kao organizator Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021. godine.

On je dodao  da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula naredne trebalo da bude doneta i konačna odluka.

Vučić je istakao da je za realizaciju takvog projekta "potrebna ogromna infrastruktura" i da tu nije reč samo o stadionima, nego i hotelima i ostalim smeštajnim kapacitetima. Istakao je da je uloga Srbije komplikovanija utoliko što u našoj zemlji ne postoji nijedan stadion konkurentan za igranje utakmica poput onih na EURO ili Mundijalu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar