Некоме се жури да заврши са Србима

Потпредседник Српске листе Игор Симић каже да све што се десило у последњих неколико месеци говори о томе да се некоме жури да што пре заврши са Србима на КиМ.

Република Српска 22.12.2018 | 10:27
Некоме се жури да заврши са Србима
"Када је у питању журба како би се постигло компромисно решење, то је и позитиван став. Али то да неко мисли да на брзину реши питање на тај начин што ће протерати Србе са КиМ код Срба изазива забринутост", рекао је Симић за РТС.

Како каже, страх постоји, они ће одговорити да су забринути и да размишљају о томе шта је то што може да се деси, а неизвеснот је нешто што је најгоре. 

Када говоримо о самом расположењу, зависи о коме говоримо, каже потпредседник Српске листе. 

"Ако говоримо о расположењу према званичном Београду, захвални су Срби због свега што председник Александар Вучић, Влада и целокупно становништво ради за њих како би имали нормални живот у смислу снабдевања основним животним намирницама", каже Симић. 

Он наводи да када се, међутим, говори о расположењу према међународноиј заједници то је апсолутно разочарање, и додаје да су осуде преблаге. Према његовим речима, осуде су биле примереније за ситуацију када је Приштина увела таксе од 10 процената. 

"Када говоримо о расположењу према званичној Приштини, ми не можемо предвидети који су то потези које ће повући у наредном периоду на штету Срба", рекао је Симић. 

Говорећи о наставку дијалога Београда и Приштине с новим тезама, он је рекао да би се, да се не ради о судбинама стотине хиљада Срба али и свих на простору Западног Балкана, "грохотом насмејао". 

Како каже, то је листа жеља косовских Албанаца у коју ни сами не верују. "То је листа жеља коју је немогуће рационално коментарисати и више је намењена за унутрашњу употребу и тако се обесмишљава дијалог, пре свега од састава преговарачког тима", рекао је Симић.

"Изношени су детаљи плана, а оно што није изнето стоји да званични органи Србије треба да надокнаде потенцијалну добит коју су албански грађани на КиМ могли да остваре у периоду од 1989. до 1999. године, па накнада за претрпљени страх, па за девалвацију динара у то време. Ради се о великој количини глупости", каже Симић.

Он додаје да је циљ да се обесмисли дијалог до те мере да званични Београд каже да тако неће да разговара.

"Неке ствари су се промениле, на челу преговарачког тима је Вучић, који је показао да је притисак међународне заједнице контрапродуктиван", каже Симић.

"Превише тога смо жртвовали да бисмо били робови било коме", закључио је Симић.

(Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Рјесење је једноставно

22.12.2018 09:57

Прихватиш као Србин да живиш у другој држави . Поштујеш њене законе и права . Јел то за Србина немогуце ? Или до вас који их “браните” од свега и свашта а за узврат пуните своје дјепове на основу тог народа којег држите као таоца у кавезу и не пуштате .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

22.12.2018 11:23

У томе и јест проблем сто Србин не зели и неце да буде национална мањина и ако их има 5%.Србин бре хоце да влада,а не да се над њим влада.

Name

Дамир

22.12.2018 12:43

Па сто у Хрватској нису тражили права исто у Босни има их 30 посто и о свему одлучују и опет им ништа неваља које Србину угодијо тај се није родијо

Name

Боба БГ 73

22.12.2018 18:54

Прице о Косову су смијесне, Косово је изгубљено и све је доле за дебеле паре продато. Америка је своју мисију обавила, на реду је РС , Војводина и Сандјак.

Name

САМY

22.12.2018 10:03

Ако неко мисли да се шиптарима жури грдно се вара,они могу чекати још сто година мени се више чини да се нама жури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

22.12.2018 10:43

Промасио си сто посто.

Name

ЛОСА ПОЛИТИКА

22.12.2018 10:58

СТА РЕЦИ ? ОДГОВОР ИЗА КОГА СТОЈЕ АМЕРИ ТАЈ ЈЕ ЈАЦИ У СВЕМУ СРБИЈА ЈЕ ИПАК МАЛА ДА СЕ НЕ ЛАЗЕМО И УВЕК ЈЕ ДОЊА ПА И САД ЦЕ,

Name

Ре

22.12.2018 18:44

Самy добро казес, боле Сипке нека ствар, имају Америцку базу на својој територији, полако гурају напрјед, сада војска, послије ко зна ста.Окицени су америцким заставама,као да су Америцка дрзава

Name

херцеговац

22.12.2018 10:40

Не лаје кера због села....... хттп://миланмиленковиц.цом/милан-миленковиц-пропаст-царства-сиптарскога/

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

22.12.2018 12:21

Први пут да видим да овог човјека неко помене.Слушам га сваки дан,можда и најреални аналитичар,политиколог,новинар,ал једино сто је незгодно да истина боли.

Name

Додика Прворазредни

22.12.2018 11:44

Најприје треба заврсисти факултет, а за остало цемо лако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трумп-Прворазредни

22.12.2018 11:59

Стета је овако несто радити Србима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кларк Анатема

22.12.2018 12:46

Све то треба бомбардовати са осиромасеним уранијумом!