Nekome se žuri da završi sa Srbima

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da sve što se desilo u poslednjih nekoliko meseci govori o tome da se nekome žuri da što pre završi sa Srbima na KiM.

Republika Srpska 22.12.2018 | 10:27
Nekome se žuri da završi sa Srbima
"Kada je u pitanju žurba kako bi se postiglo kompromisno rešenje, to je i pozitivan stav. Ali to da neko misli da na brzinu reši pitanje na taj način što će proterati Srbe sa KiM kod Srba izaziva zabrinutost", rekao je Simić za RTS.

Kako kaže, strah postoji, oni će odgovoriti da su zabrinuti i da razmišljaju o tome šta je to što može da se desi, a neizvesnot je nešto što je najgore. 

Kada govorimo o samom raspoloženju, zavisi o kome govorimo, kaže potpredsednik Srpske liste. 

"Ako govorimo o raspoloženju prema zvaničnom Beogradu, zahvalni su Srbi zbog svega što predsednik Aleksandar Vučić, Vlada i celokupno stanovništvo radi za njih kako bi imali normalni život u smislu snabdevanja osnovnim životnim namirnicama", kaže Simić. 

On navodi da kada se, međutim, govori o raspoloženju prema međunarodnoij zajednici to je apsolutno razočaranje, i dodaje da su osude preblage. Prema njegovim rečima, osude su bile primerenije za situaciju kada je Priština uvela takse od 10 procenata. 

"Kada govorimo o raspoloženju prema zvaničnoj Prištini, mi ne možemo predvideti koji su to potezi koje će povući u narednom periodu na štetu Srba", rekao je Simić. 

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine s novim tezama, on je rekao da bi se, da se ne radi o sudbinama stotine hiljada Srba ali i svih na prostoru Zapadnog Balkana, "grohotom nasmejao". 

Kako kaže, to je lista želja kosovskih Albanaca u koju ni sami ne veruju. "To je lista želja koju je nemoguće racionalno komentarisati i više je namenjena za unutrašnju upotrebu i tako se obesmišljava dijalog, pre svega od sastava pregovaračkog tima", rekao je Simić.

"Iznošeni su detalji plana, a ono što nije izneto stoji da zvanični organi Srbije treba da nadoknade potencijalnu dobit koju su albanski građani na KiM mogli da ostvare u periodu od 1989. do 1999. godine, pa naknada za pretrpljeni strah, pa za devalvaciju dinara u to vreme. Radi se o velikoj količini gluposti", kaže Simić.

On dodaje da je cilj da se obesmisli dijalog do te mere da zvanični Beograd kaže da tako neće da razgovara.

"Neke stvari su se promenile, na čelu pregovaračkog tima je Vučić, koji je pokazao da je pritisak međunarodne zajednice kontraproduktivan", kaže Simić.

"Previše toga smo žrtvovali da bismo bili robovi bilo kome", zaključio je Simić.

(Tanjug)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Rjesenje je jednostavno

22.12.2018 09:57

Prihvatiš kao Srbin da živiš u drugoj državi . Poštuješ njene zakone i prava . Jel to za Srbina nemoguce ? Ili do vas koji ih “branite” od svega i svašta a za uzvrat punite svoje djepove na osnovu tog naroda kojeg držite kao taoca u kavezu i ne puštate .

ODGOVORITE
Name

boticeli

22.12.2018 11:23

U tome i jest problem sto Srbin ne zeli i nece da bude nacionalna manjina i ako ih ima 5%.Srbin bre hoce da vlada,a ne da se nad njim vlada.

Name

Damir

22.12.2018 12:43

Pa sto u Hrvatskoj nisu tražili prava isto u Bosni ima ih 30 posto i o svemu odlučuju i opet im ništa nevalja koje Srbinu ugodijo taj se nije rodijo

Name

Boba BG 73

22.12.2018 18:54

Price o Kosovu su smijesne, Kosovo je izgubljeno i sve je dole za debele pare prodato. Amerika je svoju misiju obavila, na redu je RS , Vojvodina i Sandjak.

Name

SAMY

22.12.2018 10:03

Ako neko misli da se šiptarima žuri grdno se vara,oni mogu čekati još sto godina meni se više čini da se nama žuri.

ODGOVORITE
Name

Sta reci

22.12.2018 10:43

Promasio si sto posto.

Name

LOSA POLITIKA

22.12.2018 10:58

STA RECI ? ODGOVOR IZA KOGA STOJE AMERI TAJ JE JACI U SVEMU SRBIJA JE IPAK MALA DA SE NE LAZEMO I UVEK JE DONJA PA I SAD CE,

Name

Re

22.12.2018 18:44

Samy dobro kazes, bole Sipke neka stvar, imaju Americku bazu na svojoj teritoriji, polako guraju naprjed, sada vojska, poslije ko zna sta.Okiceni su americkim zastavama,kao da su Americka drzava

Name

hercegovac

22.12.2018 10:40

Ne laje kera zbog sela....... http://milanmilenkovic.com/milan-milenkovic-propast-carstva-siptarskoga/

ODGOVORITE
Name

SAMY

22.12.2018 12:21

Prvi put da vidim da ovog čovjeka neko pomene.Slušam ga svaki dan,možda i najrealni analitičar,politikolog,novinar,al jedino sto je nezgodno da istina boli.

Name

Dodika Prvorazredni

22.12.2018 11:44

Najprije treba zavrsisti fakultet, a za ostalo cemo lako..

ODGOVORITE
Name

Trump-Prvorazredni

22.12.2018 11:59

Steta je ovako nesto raditi Srbima!

ODGOVORITE
Name

Klark Anatema

22.12.2018 12:46

Sve to treba bombardovati sa osiromasenim uranijumom!