ПЛ: Ливерпул лако у гостима ''укротио Вукове''!

Салах стрелац и асистент – Ливерпул одржава предност над Ситијем! Фудбалери Ливерпула победили су Вулверхемптон на гостовању у 18. колу Премијер лиге резултатом 2:0.  Ливерпулови сигурни кораци: Салах и Ван Дајк смирили страсти на Молиноу! Сигурно славље екипе Јиргена Клопа на нимало пријатном гостовању - 2:0.  Салах за прво место на табели и листи стрелаца! Клопова чета пребродила тешко гостовање.

Фудбал 21.12.2018 | 23:22
ПЛ: Ливерпул лако у гостима ''укротио Вукове''!
Ливерпул је потврдио одличну форму и уписао 15. победу ове сезоне, те задржао прво место на табели.

Вулвси су поразом прекинули низ од три тријумфа заредом, али остали у горњем делу табеле.

Један од најбољих играча "редса" Мохамед Салах је још једном доказао да је кренуо да проналази форму. Он је прво постигао погодак за 1:0 у 18. минуту, а затим је, у 68. минуту, сјајно пронашао Вирџила ван Дајка, којем није било тешко да савлада Руја Патрисија.

Ливерпул сада "бежи" четири бода другопласираном Ситију, актуелном шампиону Премијер лиге, али има и утакмицу више.

Ливерпул је научио како се побеђује, како се освајају драгоцени бодови онда када противник чини све да онеспособи ваше нападе и потпуно умртви игру. Вулверхемптону то није пошло за руком, па је вечерас на Молиноу славио фаворит, који је себе додатно приближио коначном циљу, а то је толико чекана шампионска титула Премијер лиге - 2:0 (1:0).

Редси нису блистали, али су отпор ривала ломили у идеалним тренуцима. Први пут у 18. минуту, када се Мохамед Салах својим 11. голом у сезони, након асистенције Фабиња, осамосталио на челу лиусте стрелаца Премијер лиге.

Да је поново у правој форми, фантастични Египћанин је показао и у одлучујућем 68. минуту, када је лукаво пронашао Ван Дајка на ивици петерца домаћина, којем није било тешко да пошаље лопту у мрежу Руја Патрисија.

Тај погодак је у потпуности неутралисао сваку наду домаћина, али далеко од тога да је састав Нуна Еспирита Санта био потпуно инфериоран на овој утакмици.

Домаћин је на почетку утакмице претио преко Адаме Траореа и Романа Сајса, док је послед водећег гола гостију у опасној ситуацији био и Џони Кастро. Ипак, Ливерпул је те налете Вулвса успео да стави под контролу у наставку утакмице, а онда је стрпљиво сачекао тренутак да реши питање победика.

Редси су сада на великих ћетири бода удаљености од Манчестер Ситија, који сутра ипак не би требало да има превеликих проблема против Кристал Паласа.

У премијерној утакмици 18. кола Премијер лиге, фудбалери Ливерпула по 18. пут остали су непоражени ове сезоне у домаћем првенству, уписавши седму узастопну, а укупно 15. победу.

Неугодно гостовање успешно је преброђено головима Мохамеда Салаха у 18. и Вирџила Ван Дајка у 68. минуту: Вулверхемптон - Ливерпул 0:2.

Египћанин је за свој 11. погодак и прво место листе стрелаца лепо, ударцем из прве, крунисао повратно додавање Фабиња, а потом је и сам асистирао холандском штоперу за дуплирање вођства, после чега је питање победника било решено.

Ливерпул је овом победом одмакао Манчестер ситију на четири бода разлике, тако да ће и после овог викенда бити на првом месту Премијер лиге.

Све озбиљније делује да би изабраници Јиргена Клопа ове сезоне могли до дуго чекане титуле...

Премијер лига, 18. коло:

Вулвс – Ливерпул 0:2 (0:1)
Салах 18, Ван Дајк 68

субота:

13.30 Арсенал – Барнли
16.00 Борнмут – Брајтон
16.00 Челси – Лестер
16.00 Хадерсфилд – Саутемптон
16.00 Манчестер сити – Кристал Палас
16.00 Њукасл – Фулам
16.00 Вест Хем – Вотфорд
18.30 Кадриф – Манчестер јунајтед

недеља:

17.00 Евертон – Тотенхем

ТАБЕЛА: Ливерпул (+1) 48, Манчестер сити 44, Тотенхем 39, Челси 37, Арсенал 34, Манчестер јунајтед 26, Вулверхемптон (+1) 25, Евертон 24, Вест Хем 24, Вотфорд 24, Борнмут 23, Лестер 22, Брајтон 21, Њукасл 16, Кристал Палас 15, Кардиф 14, Саутемптон 12, Барнли 12, Хадерсфилд 10, Фулам 9.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар