PL: Liverpul lako u gostima ''ukrotio Vukove''!

Salah strelac i asistent – Liverpul održava prednost nad Sitijem! Fudbaleri Liverpula pobedili su Vulverhempton na gostovanju u 18. kolu Premijer lige rezultatom 2:0.  Liverpulovi sigurni koraci: Salah i Van Dajk smirili strasti na Molinou! Sigurno slavlje ekipe Jirgena Klopa na nimalo prijatnom gostovanju - 2:0.  Salah za prvo mesto na tabeli i listi strelaca! Klopova četa prebrodila teško gostovanje.

Fudbal 21.12.2018 | 23:22
PL: Liverpul lako u gostima ''ukrotio Vukove''!
Liverpul je potvrdio odličnu formu i upisao 15. pobedu ove sezone, te zadržao prvo mesto na tabeli.

Vulvsi su porazom prekinuli niz od tri trijumfa zaredom, ali ostali u gornjem delu tabele.

Jedan od najboljih igrača "redsa" Mohamed Salah je još jednom dokazao da je krenuo da pronalazi formu. On je prvo postigao pogodak za 1:0 u 18. minutu, a zatim je, u 68. minutu, sjajno pronašao Virdžila van Dajka, kojem nije bilo teško da savlada Ruja Patrisija.

Liverpul sada "beži" četiri boda drugoplasiranom Sitiju, aktuelnom šampionu Premijer lige, ali ima i utakmicu više.

Liverpul je naučio kako se pobeđuje, kako se osvajaju dragoceni bodovi onda kada protivnik čini sve da onesposobi vaše napade i potpuno umrtvi igru. Vulverhemptonu to nije pošlo za rukom, pa je večeras na Molinou slavio favorit, koji je sebe dodatno približio konačnom cilju, a to je toliko čekana šampionska titula Premijer lige - 2:0 (1:0).

Redsi nisu blistali, ali su otpor rivala lomili u idealnim trenucima. Prvi put u 18. minutu, kada se Mohamed Salah svojim 11. golom u sezoni, nakon asistencije Fabinja, osamostalio na čelu liuste strelaca Premijer lige.

Da je ponovo u pravoj formi, fantastični Egipćanin je pokazao i u odlučujućem 68. minutu, kada je lukavo pronašao Van Dajka na ivici peterca domaćina, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu Ruja Patrisija.

Taj pogodak je u potpunosti neutralisao svaku nadu domaćina, ali daleko od toga da je sastav Nuna Espirita Santa bio potpuno inferioran na ovoj utakmici.

Domaćin je na početku utakmice pretio preko Adame Traorea i Romana Sajsa, dok je posled vodećeg gola gostiju u opasnoj situaciji bio i Džoni Kastro. Ipak, Liverpul je te nalete Vulvsa uspeo da stavi pod kontrolu u nastavku utakmice, a onda je strpljivo sačekao trenutak da reši pitanje pobedika.

Redsi su sada na velikih ćetiri boda udaljenosti od Mančester Sitija, koji sutra ipak ne bi trebalo da ima prevelikih problema protiv Kristal Palasa.

U premijernoj utakmici 18. kola Premijer lige, fudbaleri Liverpula po 18. put ostali su neporaženi ove sezone u domaćem prvenstvu, upisavši sedmu uzastopnu, a ukupno 15. pobedu.

Neugodno gostovanje uspešno je prebrođeno golovima Mohameda Salaha u 18. i Virdžila Van Dajka u 68. minutu: Vulverhempton - Liverpul 0:2.

Egipćanin je za svoj 11. pogodak i prvo mesto liste strelaca lepo, udarcem iz prve, krunisao povratno dodavanje Fabinja, a potom je i sam asistirao holandskom štoperu za dupliranje vođstva, posle čega je pitanje pobednika bilo rešeno.

Liverpul je ovom pobedom odmakao Mančester sitiju na četiri boda razlike, tako da će i posle ovog vikenda biti na prvom mestu Premijer lige.

Sve ozbiljnije deluje da bi izabranici Jirgena Klopa ove sezone mogli do dugo čekane titule...

Premijer liga, 18. kolo:

Vulvs – Liverpul 0:2 (0:1)
Salah 18, Van Dajk 68

subota:

13.30 Arsenal – Barnli
16.00 Bornmut – Brajton
16.00 Čelsi – Lester
16.00 Hadersfild – Sautempton
16.00 Mančester siti – Kristal Palas
16.00 Njukasl – Fulam
16.00 Vest Hem – Votford
18.30 Kadrif – Mančester junajted

nedelja:

17.00 Everton – Totenhem

TABELA: Liverpul (+1) 48, Mančester siti 44, Totenhem 39, Čelsi 37, Arsenal 34, Mančester junajted 26, Vulverhempton (+1) 25, Everton 24, Vest Hem 24, Votford 24, Bornmut 23, Lester 22, Brajton 21, Njukasl 16, Kristal Palas 15, Kardif 14, Sautempton 12, Barnli 12, Hadersfild 10, Fulam 9.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar