ЕЛ: Добар отпор Бајерна, али... ПАО пао пред Арманијем!

Џејмс поново очајан, Недовић "запечатио" ПАО! Кошаркаши Арманија из Милана изненадили су и савладали Панатинаикос на гостовању у 14. колу Евролиге резултатом 86:83.  Армани баш воли да игра у Атини - пао и ПАО! Недовић пресудио! Српски кошаркаш постигао два слободна бацања на секунду пре краја - 83:86. Добар отпор Бајерна, али пораз против европског шампиона.  Кошаркаши Реал Мадрида победили су Бајерн у Минхену резултатом 82:72 у 14. колу Евролиге.  Бајерн изгубљен меч увео у драму, али првак Европе је превише искусан да би изгубио на такав начин.  Реал имао озбиљан пад у другом полувремену, али се ипак издигао у завршници и стигао до заслуженог славља - 82:72.

Кошарка 21.12.2018 | 22:40
ЕЛ: Добар отпор Бајерна, али... ПАО пао пред Арманијем!
Изабраници Дејана Радоњића пружили су добар отпор актуелном европском шампиону, али нису успели да надокнаде дефицит из првог полувремена.

Мадриђани су првих 20 минута игре решили у своју корист, поприлично убедљиво, те су на одмору имали чак 15 поена виша.

Баварци су успели да у трећој деоници надокнаде већину заостатка и после поентерски добре четвртине у последњих десет минута уђу са само шест поена заостатка.

Ипак, у последњој четвртини Реал је поновио игру из првог полувремена и није допустио Бајерну да се озбиљније приближи, иако је домаћин био и на само два поена минуса, упркос заостатку од скоро 20 поена средином треће четвртине.

Најбољи код гостију били су Ентони Рендолф са 22 поена и пет скокова и Серхио Љуљ са 19 поена и шест асистенција. Двоцифрен је био и Треј Томпкинс, који је меч завршио са десет поена и шест скокова.

У Радоњићевом саставу Стефан Јовић је имао 11 поена и четири асистенције, а по поен мање имали су Петери Копонен, Нихад Ђедовић и Данило Бартел. Бивши НБА ас Дерик Вилијамс постигао је девет поена, али је за три шутирао 0/4.

Раније је победу остварио и Жалгирис, који је без превише проблема био бољи од Макабија са 80:73.

Тим из "зелене шуме" до победе је водио Артурас Милакнис својом најбољом партијом ове сезоне (16 поена), а пратио га је Брендон Дејвис са 13, колико је имао и Едгарас Улановас.

У Макабију најбољи је био Скоти Вилбекин са 20 поена, Џони О'Брајант је имао кош мање, а 12 је додао Мајкл Рол.

Бајерн је јурио, стигао предност Реал Мадрида која је током треће четвртине достигла и 18 поена, али није имао довољно снаге за потпуни преокрет. Ипак, екипа Дејана Радоњића још једном је показала да је више него озбиљан кандидат за пласман у завршницу Евролиге ове сезоне - 82:72.

Домаћин је био упоран, успео је да се врати из практично безизлазне ситуације и дође до прилике да појури четврто узастопно славље у елитном такмичењу, али је екипа Пабла Ласа била довољно присебна, на чисто искуство је избегла велику непријатност у Минехну и дошла до 12. победе у овој сезони.

Реал је предводио одлични Ентони Редолф са 22 поена, Сергхио Љуљ је постигао 19 уз шест асистенција, а свој допринос дао је и Треј Томпкинс (10).

Екипу Дејана Радоњића је у другом полувремену повукао Петери Копонен, али је у одлучујућим тренуцима недостајао неко ко би повукао тим ка слављу. На крају, код домаћина је најефикаснији биоСтефан Јовић са 11 постигнутих поена, док су један мање постигли Копонен, Ђедовић и Бартел. Немања Дангубић је постигао два поена за 12 минута на паркету.

Краљевски клуб и ове сезоне показује изузетан квалитет и максималну зрелост да још једном појури трофеј најбоље екипе Старог континента. Са друге стране, Бајерн, ако прође у ТОП 8, биће озбиљно тежак конкурент свакој од водећих тимова лигашког дела такмичења у борби за пласман на Фајнал фор.

Џејмс поново очајан, Недовић "запечатио" ПАО! Кошаркаши Арманија из Милана изненадили су и савладали Панатинаикос на гостовању у 14. колу Евролиге резултатом 86:83.

Панатинаикос је наставио серију изузетно лоших резултата у првом мечу после отпуштања досадашњег тренера, Шпанца Ћавија Пасквала.

Армани је прекинуо низ од пет узастопних пораза у Евролиги и уписао седму овосезонску победу.

Италијански и грчки представник су у свим чевтртинама углавном завршавали у егалу, а Армани је направио најзначајнију разлику у другој деоници. Тај део игре Италијани су добили са 26:17 и ту предност сачували до краја меча, а у једном тренутку су имали и чак 15 поена предности.

Међутим, Армани је умало изгубио "немогуће". Они су на два минута до краја имали осам поена предности, али су Грци на пет секунди до краја пришли на само поен заостатка. Недовић је стао на линију за слободна бацања и оба пута био прецизан, чиме је натерао ПАО да тражи шут за три поена, који то није успео.

Убедљиво најбољи у победничком саставу био је Артурас Гудаитис са 20 поена и осам скокова, а пратио га је Куртис Џерелс са 15 поена. Српски тандем Влада Мицов - Немања Недовић није имао претерано запажено вече и обојица су убацили по десет поена.

Још једано лоше шутерско вече имао је Американац Мајк Џејмс. Он је, за преко 33 минута на паркету, постигао 12 поена уз осам асистенција, али је из игре шутирао 2/13.

Панатинаикос је предводио Ник Калатес са 24 поена и 11 асистенција, али то није било довољно да покрене своје незаинтересоване саиграче. Никос Папас је имао 13, Џејмс Гист 12, а Дешон Томас 11 поена.

Армани баш воли да игра у Атини - пао и ПАО! Недовић пресудио! Српски кошаркаш постигао два слободна бацања на секунду пре краја - 83:86.

Олимпија из Милана баш воли да игра у Атини! Како другачије то да опишемо када је Армани успео да савлада прво Олимпијакос, а сада и Панатинаикос у гостима. Сагласићете се, то није нимало лако. ПАО је морао да положи оружје резултатом 86:83. 

Највећа борба водила се у последњој деоници. Зелени су претили до последње секунде када је Немања Недовић дао два слободна бацања и донео победу свом тиму. Недовић је утакмицу завршио са 10 поена и шест асистенција, док је Владимир Мицов додао 10 поена и пет скокова.

Италијански састав је имао вођство, али се ПАО скроз примакао и претио је да преокрене. Зелени су на овом мечу били без Чавија Пасквала који је добио отказ, а тим је водио Георгиос Воворас. 

У тим моментима су важне поене дали Владимир Мицов и Мајк Џејмс па је Олимпија успела да издржи ударе домаћина. Једног од најбољег домаћина у Евролиги већ годинама. Свака част за екипу Симонеа Пјаниђанија.

Само у првом полувремену је Панатинаикос имао контролу над игром и минималну предност, али је после тога Олимпија преузела конце игре и посебно у другој четвртини одувала домаћина. Константно је италијански састав имао предност од око 10 поена разлике, међутим како се утакмица ближила крају било је јасно да ћемо гледати тесну завршницу.

Код Панатинаикос је најефикаснији био Ник Калатес са 24 дата поена.

Евролига – 14. коло:

Химки – Дарушафака 85:84
Жалгирис – Макаби Тел Авив 80:73
Бајерн Минхен – Реал Мадрид 72:82
Панатинаикос – Армани Милано 83:86

четвртак:

ЦСКА Москва – Анадолу Ефес102:84
Будућност – Фенербахче 65:89
Олимпијакос – Гран Канарија 98:77
Басконија – Барселона 70:77

ТАБЕЛА: Фенербахче 13-1, Реал 12-2, ЦСКА 11-3, Ефес 9-5, Олимпијакос 9-5, Барселона 7-7, Бајерн 7-7, Жалгирис 7-7, Армани 7-7, Басконија 6-8, Панатинаикос 6-8, Гран Канарија 5-9, Химки 5-9, Макаби 4-10, Будућност 3-11, Дарушафака 1-13.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар