EL: Dobar otpor Bajerna, ali... PAO pao pred Armanijem!

Džejms ponovo očajan, Nedović "zapečatio" PAO! Košarkaši Armanija iz Milana iznenadili su i savladali Panatinaikos na gostovanju u 14. kolu Evrolige rezultatom 86:83.  Armani baš voli da igra u Atini - pao i PAO! Nedović presudio! Srpski košarkaš postigao dva slobodna bacanja na sekundu pre kraja - 83:86. Dobar otpor Bajerna, ali poraz protiv evropskog šampiona.  Košarkaši Real Madrida pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 82:72 u 14. kolu Evrolige.  Bajern izgubljen meč uveo u dramu, ali prvak Evrope je previše iskusan da bi izgubio na takav način.  Real imao ozbiljan pad u drugom poluvremenu, ali se ipak izdigao u završnici i stigao do zasluženog slavlja - 82:72.

Košarka 21.12.2018 | 22:40
EL: Dobar otpor Bajerna, ali... PAO pao pred Armanijem!
Izabranici Dejana Radonjića pružili su dobar otpor aktuelnom evropskom šampionu, ali nisu uspeli da nadoknade deficit iz prvog poluvremena.

Madriđani su prvih 20 minuta igre rešili u svoju korist, poprilično ubedljivo, te su na odmoru imali čak 15 poena viša.

Bavarci su uspeli da u trećoj deonici nadoknade većinu zaostatka i posle poenterski dobre četvrtine u poslednjih deset minuta uđu sa samo šest poena zaostatka.

Ipak, u poslednjoj četvrtini Real je ponovio igru iz prvog poluvremena i nije dopustio Bajernu da se ozbiljnije približi, iako je domaćin bio i na samo dva poena minusa, uprkos zaostatku od skoro 20 poena sredinom treće četvrtine.

Najbolji kod gostiju bili su Entoni Rendolf sa 22 poena i pet skokova i Serhio Ljulj sa 19 poena i šest asistencija. Dvocifren je bio i Trej Tompkins, koji je meč završio sa deset poena i šest skokova.

U Radonjićevom sastavu Stefan Jović je imao 11 poena i četiri asistencije, a po poen manje imali su Peteri Koponen, Nihad Đedović i Danilo Bartel. Bivši NBA as Derik Vilijams postigao je devet poena, ali je za tri šutirao 0/4.

Ranije je pobedu ostvario i Žalgiris, koji je bez previše problema bio bolji od Makabija sa 80:73.

Tim iz "zelene šume" do pobede je vodio Arturas Milaknis svojom najboljom partijom ove sezone (16 poena), a pratio ga je Brendon Dejvis sa 13, koliko je imao i Edgaras Ulanovas.

U Makabiju najbolji je bio Skoti Vilbekin sa 20 poena, Džoni O'Brajant je imao koš manje, a 12 je dodao Majkl Rol.

Bajern je jurio, stigao prednost Real Madrida koja je tokom treće četvrtine dostigla i 18 poena, ali nije imao dovoljno snage za potpuni preokret. Ipak, ekipa Dejana Radonjića još jednom je pokazala da je više nego ozbiljan kandidat za plasman u završnicu Evrolige ove sezone - 82:72.

Domaćin je bio uporan, uspeo je da se vrati iz praktično bezizlazne situacije i dođe do prilike da pojuri četvrto uzastopno slavlje u elitnom takmičenju, ali je ekipa Pabla Lasa bila dovoljno prisebna, na čisto iskustvo je izbegla veliku neprijatnost u Minehnu i došla do 12. pobede u ovoj sezoni.

Real je predvodio odlični Entoni Redolf sa 22 poena, Serghio Ljulj je postigao 19 uz šest asistencija, a svoj doprinos dao je i Trej Tompkins (10).

Ekipu Dejana Radonjića je u drugom poluvremenu povukao Peteri Koponen, ali je u odlučujućim trenucima nedostajao neko ko bi povukao tim ka slavlju. Na kraju, kod domaćina je najefikasniji bioStefan Jović sa 11 postignutih poena, dok su jedan manje postigli Koponen, Đedović i Bartel. Nemanja Dangubić je postigao dva poena za 12 minuta na parketu.

Kraljevski klub i ove sezone pokazuje izuzetan kvalitet i maksimalnu zrelost da još jednom pojuri trofej najbolje ekipe Starog kontinenta. Sa druge strane, Bajern, ako prođe u TOP 8, biće ozbiljno težak konkurent svakoj od vodećih timova ligaškog dela takmičenja u borbi za plasman na Fajnal for.

Džejms ponovo očajan, Nedović "zapečatio" PAO! Košarkaši Armanija iz Milana iznenadili su i savladali Panatinaikos na gostovanju u 14. kolu Evrolige rezultatom 86:83.

Panatinaikos je nastavio seriju izuzetno loših rezultata u prvom meču posle otpuštanja dosadašnjeg trenera, Španca Ćavija Paskvala.

Armani je prekinuo niz od pet uzastopnih poraza u Evroligi i upisao sedmu ovosezonsku pobedu.

Italijanski i grčki predstavnik su u svim čevtrtinama uglavnom završavali u egalu, a Armani je napravio najznačajniju razliku u drugoj deonici. Taj deo igre Italijani su dobili sa 26:17 i tu prednost sačuvali do kraja meča, a u jednom trenutku su imali i čak 15 poena prednosti.

Međutim, Armani je umalo izgubio "nemoguće". Oni su na dva minuta do kraja imali osam poena prednosti, ali su Grci na pet sekundi do kraja prišli na samo poen zaostatka. Nedović je stao na liniju za slobodna bacanja i oba puta bio precizan, čime je naterao PAO da traži šut za tri poena, koji to nije uspeo.

Ubedljivo najbolji u pobedničkom sastavu bio je Arturas Gudaitis sa 20 poena i osam skokova, a pratio ga je Kurtis Džerels sa 15 poena. Srpski tandem Vlada Micov - Nemanja Nedović nije imao preterano zapaženo veče i obojica su ubacili po deset poena.

Još jedano loše šutersko veče imao je Amerikanac Majk Džejms. On je, za preko 33 minuta na parketu, postigao 12 poena uz osam asistencija, ali je iz igre šutirao 2/13.

Panatinaikos je predvodio Nik Kalates sa 24 poena i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da pokrene svoje nezainteresovane saigrače. Nikos Papas je imao 13, Džejms Gist 12, a Dešon Tomas 11 poena.

Armani baš voli da igra u Atini - pao i PAO! Nedović presudio! Srpski košarkaš postigao dva slobodna bacanja na sekundu pre kraja - 83:86.

Olimpija iz Milana baš voli da igra u Atini! Kako drugačije to da opišemo kada je Armani uspeo da savlada prvo Olimpijakos, a sada i Panatinaikos u gostima. Saglasićete se, to nije nimalo lako. PAO je morao da položi oružje rezultatom 86:83. 

Najveća borba vodila se u poslednjoj deonici. Zeleni su pretili do poslednje sekunde kada je Nemanja Nedović dao dva slobodna bacanja i doneo pobedu svom timu. Nedović je utakmicu završio sa 10 poena i šest asistencija, dok je Vladimir Micov dodao 10 poena i pet skokova.

Italijanski sastav je imao vođstvo, ali se PAO skroz primakao i pretio je da preokrene. Zeleni su na ovom meču bili bez Čavija Paskvala koji je dobio otkaz, a tim je vodio Georgios Vovoras. 

U tim momentima su važne poene dali Vladimir Micov i Majk Džejms pa je Olimpija uspela da izdrži udare domaćina. Jednog od najboljeg domaćina u Evroligi već godinama. Svaka čast za ekipu Simonea Pjaniđanija.

Samo u prvom poluvremenu je Panatinaikos imao kontrolu nad igrom i minimalnu prednost, ali je posle toga Olimpija preuzela konce igre i posebno u drugoj četvrtini oduvala domaćina. Konstantno je italijanski sastav imao prednost od oko 10 poena razlike, međutim kako se utakmica bližila kraju bilo je jasno da ćemo gledati tesnu završnicu.

Kod Panatinaikos je najefikasniji bio Nik Kalates sa 24 data poena.

Evroliga – 14. kolo:

Himki – Darušafaka 85:84
Žalgiris – Makabi Tel Aviv 80:73
Bajern Minhen – Real Madrid 72:82
Panatinaikos – Armani Milano 83:86

četvrtak:

CSKA Moskva – Anadolu Efes102:84
Budućnost – Fenerbahče 65:89
Olimpijakos – Gran Kanarija 98:77
Baskonija – Barselona 70:77

TABELA: Fenerbahče 13-1, Real 12-2, CSKA 11-3, Efes 9-5, Olimpijakos 9-5, Barselona 7-7, Bajern 7-7, Žalgiris 7-7, Armani 7-7, Baskonija 6-8, Panatinaikos 6-8, Gran Kanarija 5-9, Himki 5-9, Makabi 4-10, Budućnost 3-11, Darušafaka 1-13.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar