Цвајта: Келн изгубио, ХСВ јесењи првак!

Бохум изненадио Јарчеве у последњем колу првог дела сезоне. . .

Фудбал 21.12.2018 | 21:05
Цвајта: Келн изгубио, ХСВ јесењи првак!
Хамбургер је јесењи првак у Цвајти. Некадашњи шампион Европе игра тек сутра, али питање тима који ће зимовати на врху решио је онај клуб који најчешће био на врху ове јесени - Келн. Јарчеви су пред својим навијачима доживели неочекиван пораз од Келна (2:3) и то после пет везаних убедјивих победа. 

Неколико дана уназад спекулисало се да ли ће најбољи стрелац Келна Симон Тероде моћи да игра због повреде кука, чак су му се давала мале шансе, али стрелац невероватних 25 погодака ове сезоне успео је да се опорави, заигра и стигне до свог 26 гола. Први немачки голгетер у овој години постигао је погодак у 24. минуту после кардиналне грешке одбране Бохума. Био је то гол за 1:1. Претходно је Лукас Хинтерзер довео госте до вођства. 

Пошто је Тероде изједначио на онакав начин очекивало се да ће чета Робина Дута клонути пре свега на псохолошком плану, међутим то се није догодило. Аустријски нападач и бивши играч Инголштата Лукас Хинтерзер по други пут је матирао Тима Хорна у 58. минуту, да би Сидни Сем 11 минута касније решио све дилеме - 1:3. 

Келн је до краја само ублажио пораз поготком Марсела Рисеа. 

ЦВАЈТА - 18. КОЛО

Петак

Сандхаузен - Гројтер Фирт 0:0

Келн - Бохум 2:3 (1:1)
/Тероде 24, Рисе 76 - Хинтерзер 1, 58, Сем 69/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар