Друга епизода "Упозорења"

Због појачане концентрације загађених материја у ваздуху Оперативни штаб Владе Кантона Сарајево преузео је мјере ограничавања рада постројења за производњу топлотне енергије, те обезбјеђивање протока моторних возила без дужег задржавања на главним градским раскрсницама.

Босна и Херцеговина 21.12.2018 | 20:15
Друга епизода "Упозорења"
У оквиру мјера из друге епизоде "Упозорење" из Плана интервентних мјера, уз дио мјера из треће епизоде "Узбуна", предвиђено је и да комунална предузећа и друга правна лица која врше зимско одржавање путева требају употребити средстава за обарање честица прашине.

Неке од мјера су и забрана извођења грубих грађевинских радова на отвореном и затвореном простору, осим у случају хитних интервенција, забрана кретања аутомобила на потезу главне саобраћајнице Башчаршија-Илиџа у оба смјера, чији бензин мотори имају норму "евро два" и мању, или дизел мотори са нормом "евро три" и мању.

Једна од мјера је и забрана одржавања организованих спортских и културних активности за узрасте млађе од осамнаест година на отвореном простору и максимално повећање капацитета тролејбуса и трамваја.

Из Владе Кантона Сарајево саопштено је да ће у наредним данима, у складу са ситуацијом, предузимати додатне мјере уколико се настави тренд раста загађујућих материја у ваздуху.

Кантонална Влада је прогласила другу епизоду "Упозорења", уз дио мјера треће епизоде "Узбуна" због процјене будућег стања загађености ваздуха.

На снази су и мјере из прве епизоде Плана интервентних мјера - "Приправност".

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Са стране

21.12.2018 20:13

Судбина свих градова у котлини, у којима се ложи угаљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зокс

21.12.2018 20:59

У Љубљани а не знам за цијелу Словенију, угаљ је забрањен. Ја сам у Источном Сарајеву користим пелет а комшија у свој котао убацује све што може да гори од ауто гума, пвц гајби и угља. Боље је умријети него прозор отворити кад из његовог димњака сукне.

Name

цупс

21.12.2018 23:28

Постоји несто сто се зове комунална полиција па нек се позабаве са комсијом.