Сари брани Муриња: Велики човјек и тренер!

Чека га нешто велико! Тренер Челсија говорио и о потенцијалним трансферима Гонзала Игуаина и Калума Вилсона. . .

Фудбал 24.12.2018 | 14:00
Сари брани Муриња: Велики човјек и тренер!
Док највећи део јавности, али и незадовољних играча Јунајтеда (читај: Погба, Санчез, Рохо) користи ситуацију да дрвљем и камењем удари по Жозеу Мурињу после отказа који му је уручен пре само неколико дана, Маурицио Сари одлучио је да таквом тренду стане на пут и стане у одбрану свог колеге и струке.

После охрабрујућих речи Пепа Гвардиоле и Јиргена Клопа, Сари је имао речи хвале за Жозеа Муриња, кога не сматра само великим противником, већ и пријатељем.

"Жозе је велики тренер и човек. Сигуран сам да га у будућности чека нешто велико и у праву је када каже да Манчестер јунајтед има велику перспективу без њега, а и он без Јунајтеда", рекао је Сари у најави Челсијевог сусрета с Лестером у Премијер лиги. "Волео бих да га видим што пре на клупи. Можда у Енглеској, али не у Челсију", насмејано ће Сари.

Последњих дана Челси је у жижи јавности због све гласнијих прича о томе да Сари већ у јануару жели да појача нападачку линију. Дуго се као прво име помињао Борнмутов нападач Калум Вилсон, али је данас међу острвским медијима осванула информација да ће Плавци опет кренути по Гонзала Игуаина. Сари је то брзо демантовао.

"Волим Гонзала, он је фантастичан играч и човек. Али, не желим да причам о њему. Тренутно имам два и по нападача, а Гонзало је играч Милана, зауставио је Италијан спекулације на једну тему, а брзо се окренуо и другој:

"Не знам шта да вам кажем за Калума Вилсона. Еди Хаув је мој пријатељ и желим да буде срећан".

Мада је брзо по доласку на Стамфорд Бриџ изјавио да Челси у овом тренутку не може да буде кандидат за титулу, клуб је добрим играма ипак у једном тренутку био врло озбиљан такмац Ливерпулу и Ситију. Сари и даље верује да је тим далеко од кандидатуре за шампионску круну.

"Ни једног тренутка нисам видео Челси као кандидата за титулу. Два тима су испред нас и није лако. Треба достићи просек од 80 поена, што је у Премијер лиги јако тешко. Зато ни не размишљамо о томе, фокусирани смо само на сваку наредну утакмицу. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар