Sari brani Murinja: Veliki čovjek i trener!

Čeka ga nešto veliko! Trener Čelsija govorio i o potencijalnim transferima Gonzala Iguaina i Kaluma Vilsona. . .

Fudbal 24.12.2018 | 14:00
Sari brani Murinja: Veliki čovjek i trener!
Dok najveći deo javnosti, ali i nezadovoljnih igrača Junajteda (čitaj: Pogba, Sančez, Roho) koristi situaciju da drvljem i kamenjem udari po Žozeu Murinju posle otkaza koji mu je uručen pre samo nekoliko dana, Mauricio Sari odlučio je da takvom trendu stane na put i stane u odbranu svog kolege i struke.

Posle ohrabrujućih reči Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa, Sari je imao reči hvale za Žozea Murinja, koga ne smatra samo velikim protivnikom, već i prijateljem.

"Žoze je veliki trener i čovek. Siguran sam da ga u budućnosti čeka nešto veliko i u pravu je kada kaže da Mančester junajted ima veliku perspektivu bez njega, a i on bez Junajteda", rekao je Sari u najavi Čelsijevog susreta s Lesterom u Premijer ligi. "Voleo bih da ga vidim što pre na klupi. Možda u Engleskoj, ali ne u Čelsiju", nasmejano će Sari.

Poslednjih dana Čelsi je u žiži javnosti zbog sve glasnijih priča o tome da Sari već u januaru želi da pojača napadačku liniju. Dugo se kao prvo ime pominjao Bornmutov napadač Kalum Vilson, ali je danas među ostrvskim medijima osvanula informacija da će Plavci opet krenuti po Gonzala Iguaina. Sari je to brzo demantovao.

"Volim Gonzala, on je fantastičan igrač i čovek. Ali, ne želim da pričam o njemu. Trenutno imam dva i po napadača, a Gonzalo je igrač Milana, zaustavio je Italijan spekulacije na jednu temu, a brzo se okrenuo i drugoj:

"Ne znam šta da vam kažem za Kaluma Vilsona. Edi Hauv je moj prijatelj i želim da bude srećan".

Mada je brzo po dolasku na Stamford Bridž izjavio da Čelsi u ovom trenutku ne može da bude kandidat za titulu, klub je dobrim igrama ipak u jednom trenutku bio vrlo ozbiljan takmac Liverpulu i Sitiju. Sari i dalje veruje da je tim daleko od kandidature za šampionsku krunu.

"Ni jednog trenutka nisam video Čelsi kao kandidata za titulu. Dva tima su ispred nas i nije lako. Treba dostići prosek od 80 poena, što je u Premijer ligi jako teško. Zato ni ne razmišljamo o tome, fokusirani smo samo na svaku narednu utakmicu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar