Јовић и Гаћиновић у идеалних 11 Лиге Европе!

Франкфурт је у моди! Српски фудбалери Мијат Гаћиновић и Лука Јовић изабрани су у идеални тим Лиге Европе за 2018. годину за играче који су "пробили границе".  Лука и Мијат у идеалном тиму откровења Лиге Европе! Заслужено!

Фудбал 21.12.2018 | 20:45
Јовић и Гаћиновић у идеалних 11 Лиге Европе!
Европска фудбалска унија (УЕФА) водила се критеријумима старости фудбалера до 24 године, дебитантима и оних са огромним напретком, па је тандем Ајнтрахта из Франкфурта нашао место.

На голу је Доминик Ливаковић из загребачког Динама, у одбрани су Папе Абу Сисе(Олимпијакос), Жозеф Аидо (Генк) и Жуниор Филпо (Бетис), везни ред уз Гаћиновића чинеЂовани Ло Селсо (Бетис), Каи Хаверц (Бајер Леверкузен) и Пабло Форналс (Виљареал), а у нападу поред Јовића су Исмаила Сар (Рен) и Такуми Минамино (Салцбург).

Само је гогетер Салцбурга Мунас Дабур дао више голова од Јовића ове сезоне у Лиги Европе (6 према 5), али уз знатно више минута (510 према 266), док је Гаћиновић други асистент са четири наспрам шест Игора Сташевича из БАТЕ-а.

Српски дечаци, браво! Да играју сезону живота јасно је при погледу на бундеслигашку табелу и бројеве у колонама „голови“ и „асистенције“, а стиже потврда да их је упознала публика и ван Немачке, пошто су Мијат Гаћиновић и Лука Јовић изабрани у идеални тим Лиге Европе за играче који су највише напредовали у овиом такмчењу у сезони 2018/19.

Наши репрезентативци били су међу главним протагонистима пласмана Ајнтрахта у шеснаестину финала Лиге Европе, где ће му ривал бити украјински Шахтјор.

Јовић је дао пет голова на шест утакмица, а Гаћиновић био двапут прецизан, забележивши чак четири асистенције, па су обојица заслужено у идеалних 11, при избору УЕФА. Као главни критеријуми узети су да је играч од 24 године или млађи и да му је овосезонско такмичење у Лиги Европе било дебитантско или да су у претходном издању имали незапажену улогу.

Јовић и Гаћиновић су баш „развалили“ ове јесени и заслужили да се нађу у идеалних 11 откровења Лиге Европе за 2018. Тај тим, у формацији 3-4-3 изгледа овако: Доминик Ливаковић (Динамо загреб ) – Папу Абу Сисе(Олимпијакос), Јосеф Аидо (Генк), Жуниор Фирпо (Бетис) – Ђовани Ло Селсо (Бетис), Каи Хаверц (Леверкузен),Пабло Форналс (Вилајреал), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт) – Исмаила Сар (Рен), Такуми Минамино (РБ Слацбург),Лука Јовић (Ајнтрахт).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар