Jović i Gaćinović u idealnih 11 Lige Evrope!

Frankfurt je u modi! Srpski fudbaleri Mijat Gaćinović i Luka Jović izabrani su u idealni tim Lige Evrope za 2018. godinu za igrače koji su "probili granice".  Luka i Mijat u idealnom timu otkrovenja Lige Evrope! Zasluženo!

Fudbal 21.12.2018 | 20:45
Jović i Gaćinović u idealnih 11 Lige Evrope!
Evropska fudbalska unija (UEFA) vodila se kriterijumima starosti fudbalera do 24 godine, debitantima i onih sa ogromnim napretkom, pa je tandem Ajntrahta iz Frankfurta našao mesto.

Na golu je Dominik Livaković iz zagrebačkog Dinama, u odbrani su Pape Abu Sise(Olimpijakos), Žozef Aido (Genk) i Žunior Filpo (Betis), vezni red uz Gaćinovića čineĐovani Lo Selso (Betis), Kai Haverc (Bajer Leverkuzen) i Pablo Fornals (Viljareal), a u napadu pored Jovića su Ismaila Sar (Ren) i Takumi Minamino (Salcburg).

Samo je gogeter Salcburga Munas Dabur dao više golova od Jovića ove sezone u Ligi Evrope (6 prema 5), ali uz znatno više minuta (510 prema 266), dok je Gaćinović drugi asistent sa četiri naspram šest Igora Staševiča iz BATE-a.

Srpski dečaci, bravo! Da igraju sezonu života jasno je pri pogledu na bundesligašku tabelu i brojeve u kolonama „golovi“ i „asistencije“, a stiže potvrda da ih je upoznala publika i van Nemačke, pošto su Mijat Gaćinović i Luka Jović izabrani u idealni tim Lige Evrope za igrače koji su najviše napredovali u oviom takmčenju u sezoni 2018/19.

Naši reprezentativci bili su među glavnim protagonistima plasmana Ajntrahta u šesnaestinu finala Lige Evrope, gde će mu rival biti ukrajinski Šahtjor.

Jović je dao pet golova na šest utakmica, a Gaćinović bio dvaput precizan, zabeleživši čak četiri asistencije, pa su obojica zasluženo u idealnih 11, pri izboru UEFA. Kao glavni kriterijumi uzeti su da je igrač od 24 godine ili mlađi i da mu je ovosezonsko takmičenje u Ligi Evrope bilo debitantsko ili da su u prethodnom izdanju imali nezapaženu ulogu.

Jović i Gaćinović su baš „razvalili“ ove jeseni i zaslužili da se nađu u idealnih 11 otkrovenja Lige Evrope za 2018. Taj tim, u formaciji 3-4-3 izgleda ovako: Dominik Livaković (Dinamo zagreb ) – Papu Abu Sise(Olimpijakos), Josef Aido (Genk), Žunior Firpo (Betis) – Đovani Lo Selso (Betis), Kai Haverc (Leverkuzen),Pablo Fornals (Vilajreal), Mijat Gaćinović (Ajntraht) – Ismaila Sar (Ren), Takumi Minamino (RB Slacburg),Luka Jović (Ajntraht).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar