Србија кажњена, против Литванаца без навијача?!

Дисциплинска комисија УЕФА је наводно казнила фудбалску репрезентацију Србије, која неће имати подршку својих навијача на мечу са Литванијом.  УЕФА казнила Србију: Да трибине буду празне! Дисциплинска комисија Уније европских фудбалских асоцијација (УЕФА) донела је оштру меру против наше "А" селекције.

Фудбал 21.12.2018 | 18:45
Србија кажњена, против Литванаца без навијача?!
Србија се на старту квалификација за Европско првенство 2020. године састаје са Литванијом на домаћем терену, али изгледа без навијача, сазнаје новинар Небојша Петровић.

"Орловима" је меч са Литванијом трећи у квалификацијама за ЕУРО, јер прво гостују Украјини и Португалу. Меч са Литванцима планиран је за 10. јун наредне године.

Иначе у групи са Србијом је и Луксембург, а наши фудбалери ће се за квалификације припремати и путем пријатељског меча против Немачке 20. марта.

С обзиром на казну УЕФА, навијачи у Србији ће тек у 7. септембра имати прву прилику да гледају "орлове" код куће у такмичарској утакмици, када у Београд долази европски шампион Португал.

После гостовања Португалу (25. марта), на почетку квалификација за Европско првенство, репрезентација Србије суочиће се са санкцијом УЕФА.

Одлуком "дисциплинаца" европске "куће фудбала", наша А селекција мораће да дочека Литванију у јуну без присуства публике, објавио је у петак колумниста МОНДА и новинар СОС Канала, Небојша Петровић.

За сада није прецизирано на шта се казна односи, али је дефинитивно да ће 10. јуна "орлови" истрчати пред празне трибине.

Биће то трећи меч нашег тима у квалификацијама, после узастопних гостовања Португалу и Украјини. Пре тога, на почетку 2019. године, наша "А" селекција ићи ће на јануарску турнеју у Северну Америку, где ће играти контролне утакмице против Јамајке, Тринидада и Тобага и Барбадоса.

Непосредно пре почетка борбе за пласман на ЕУРО, "орлови" ће у Гелзеркинхену играти против Немачке, 20. марта.

С обзиром на казну УЕФА, навијачи у Србији ће тек у септембру имати прву прилику да гледају "орлове" код куће у такмичарској утакмици. Биће то у мечу против шампиона Европе, Португала, 7. септембра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар