Srbija kažnjena, protiv Litvanaca bez navijača?!

Disciplinska komisija UEFA je navodno kaznila fudbalsku reprezentaciju Srbije, koja neće imati podršku svojih navijača na meču sa Litvanijom.  UEFA kaznila Srbiju: Da tribine budu prazne! Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) donela je oštru meru protiv naše "A" selekcije.

Fudbal 21.12.2018 | 18:45
Srbija kažnjena, protiv Litvanaca bez navijača?!
Srbija se na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine sastaje sa Litvanijom na domaćem terenu, ali izgleda bez navijača, saznaje novinar Nebojša Petrović.

"Orlovima" je meč sa Litvanijom treći u kvalifikacijama za EURO, jer prvo gostuju Ukrajini i Portugalu. Meč sa Litvancima planiran je za 10. jun naredne godine.

Inače u grupi sa Srbijom je i Luksemburg, a naši fudbaleri će se za kvalifikacije pripremati i putem prijateljskog meča protiv Nemačke 20. marta.

S obzirom na kaznu UEFA, navijači u Srbiji će tek u 7. septembra imati prvu priliku da gledaju "orlove" kod kuće u takmičarskoj utakmici, kada u Beograd dolazi evropski šampion Portugal.

Posle gostovanja Portugalu (25. marta), na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije suočiće se sa sankcijom UEFA.

Odlukom "disciplinaca" evropske "kuće fudbala", naša A selekcija moraće da dočeka Litvaniju u junu bez prisustva publike, objavio je u petak kolumnista MONDA i novinar SOS Kanala, Nebojša Petrović.

Za sada nije precizirano na šta se kazna odnosi, ali je definitivno da će 10. juna "orlovi" istrčati pred prazne tribine.

Biće to treći meč našeg tima u kvalifikacijama, posle uzastopnih gostovanja Portugalu i Ukrajini. Pre toga, na početku 2019. godine, naša "A" selekcija ići će na januarsku turneju u Severnu Ameriku, gde će igrati kontrolne utakmice protiv Jamajke, Trinidada i Tobaga i Barbadosa.

Neposredno pre početka borbe za plasman na EURO, "orlovi" će u Gelzerkinhenu igrati protiv Nemačke, 20. marta.

S obzirom na kaznu UEFA, navijači u Srbiji će tek u septembru imati prvu priliku da gledaju "orlove" kod kuće u takmičarskoj utakmici. Biće to u meču protiv šampiona Evrope, Portugala, 7. septembra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar