Мундијал у Русији гледало 3,56 милијарди људи!

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) је објавила податке везане за протекли Мундијал у Русији који је оборио многе рекорде.

Фудбал 23.12.2018 | 19:00
Мундијал у Русији гледало 3,56 милијарди људи!
Како је саопштено из седишта ФИФА у Цириху, претходни завршни турнир гледало је рекордних 3,56 милијарди људи.

Више од пола светске популације старије од четири године пратило је утакмице најважнијег фудбалског догадјаја, а само финале у Москви Хрватска - Француска (2:4) уживо је гледало 1,12 милијарди путем ТВ-а или дигиталних платформи.

ФИФА је путем званичног сајта саопштила да бројке долазе са гледањем више од једног минута у кућама и јавним просторима и да је гледаност за 9,5 одсто виша.

Исто тако је забележена рекордна гледаност програма око утакмица Мундијала у Русији у трајању од бар пола сата (2,49 милијарди).

Логично, најгледаније су биле утакмице финала и полуфинала турнира. Међутим од укупне полулације од 3,56 милијарди, највише их је било из Азије, чак 43,7 одсто. Потом следи Европа са 20 одсто, Африка и Блиски исток са 16,6, Јужна Америка са 10.7 и Северна, Централна Америка и Кариби чији је укупни удао у гледаности од 8,6 одсто.

Још један податак је интересантан, чак 309.7 милиона мечеве из Русије није гледало из својих домова, већ путем дигиталних платформи, на трговима, у кафићима и ресторанима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар