Mundijal u Rusiji gledalo 3,56 milijardi ljudi!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je objavila podatke vezane za protekli Mundijal u Rusiji koji je oborio mnoge rekorde.

Fudbal 23.12.2018 | 19:00
Mundijal u Rusiji gledalo 3,56 milijardi ljudi!
Kako je saopšteno iz sedišta FIFA u Cirihu, prethodni završni turnir gledalo je rekordnih 3,56 milijardi ljudi.

Više od pola svetske populacije starije od četiri godine pratilo je utakmice najvažnijeg fudbalskog dogadjaja, a samo finale u Moskvi Hrvatska - Francuska (2:4) uživo je gledalo 1,12 milijardi putem TV-a ili digitalnih platformi.

FIFA je putem zvaničnog sajta saopštila da brojke dolaze sa gledanjem više od jednog minuta u kućama i javnim prostorima i da je gledanost za 9,5 odsto viša.

Isto tako je zabeležena rekordna gledanost programa oko utakmica Mundijala u Rusiji u trajanju od bar pola sata (2,49 milijardi).

Logično, najgledanije su bile utakmice finala i polufinala turnira. Međutim od ukupne polulacije od 3,56 milijardi, najviše ih je bilo iz Azije, čak 43,7 odsto. Potom sledi Evropa sa 20 odsto, Afrika i Bliski istok sa 16,6, Južna Amerika sa 10.7 i Severna, Centralna Amerika i Karibi čiji je ukupni udao u gledanosti od 8,6 odsto.

Još jedan podatak je interesantan, čak 309.7 miliona mečeve iz Rusije nije gledalo iz svojih domova, već putem digitalnih platformi, na trgovima, u kafićima i restoranima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar