Званично: Амановић поново у Новаковом тиму!

Најбољи тенисер Новак Ђоковић увелико се припрема за нову сезону, а вест је да се у његов тим вратио физиотерапеут и кум Миљан Амановић.  Новак вратио и последњи део који је недостајао - кума! Амановић, за разлику од Вајде и Грича, није био у прилици да прихвати Новаков позив за наставак сарадње у априлу ове године, али јесте сада, када је истекао његов уговор са Раонићем.

Тенис 21.12.2018 | 20:30
Званично: Амановић поново у Новаковом тиму!
На Твитеру се појавио видео клип у којем су поред Новака и тренер Марјан Вајда, кондициони тренер Гебхард Фил-Грич и Миљан Амановић.

Они су загрљени певали песмицу "Срећан Божић", а то је наравно условило да крене лавина спекулација око евентуалног повратка Амановића у Новаков тим.

Како нам је убрзо и званично потврђено, вест је тачна и Миљан Амановић се заиста вратио у Ђоковићев тим, а договорено је да са њим путује на неке од турнира. Које, то ће накнадно одлучити Новак и Миљан.

Познато је да Амановић ове сезоне радио са Милошем Раонићем и да је са њим имао договор да раде до краја ове године.

Како је сезона завршена, тако је истекла и обавеза Амановића да сарађује са канадским тенисером, а није било ни званичне потврде да ће они заједно бити и у 2019. години.

После свега, јасно је да за Амановића нема боље ствари од повратка у старо, шампионско друштво које је прославило много заједничких успеха протеклих сезона.

У Миљановом одсуству, са Новаком је протекле сезоне као физиотерапеут сарађивао Улисес Бадио, којег у поменутом видео снимку није било.

После Марјана Вајде и Гебхарта Фила Грича, Новак Ђоковић вратио је у свој тим и трећег блиског сарадника са којим се растао у мају 2017. године - Миљана Амановића.

Монду је из извора блиских светском "Броју 1" потврђено да ће, сада када је завршио сарадњу са Милошем Раонићем, Ђоковићев дугогодишњи физиотерапеут и венчани кум заузети место у тиму поред Вајде и Грича.

Овај квартет дочекаће Нову годину у Дохи, где ће Ђоковић започети наредну сезону, а потом отпутовати у Мелбурн и наставити припреме за Аустралијан опен.

За разлику од Словака и Аустријанца, Амановић прошлог пролећа није био у прилици да прихвати Ђоковићев позив за наставак сарадње, јер је у међувремену, у авугсту 2017. потписао уговор са Милошем Раонићем на годину и по дана.

Када је та сарадња истекла, и Амановић се вратио у тим чији је био неизоставни члан пуну деценију и, заједно са Ђоковићем, учествовао у освајању 12 од његових 14 грен слем титула.

Некадашњи физио кошаркаша Црвене звезде, ког Новак у шали назива "садистом" због болних истезања и вежби на које га приморава, није замерио венчаном куму због одлуке да се, после Бориса Бекера, разиђе и са остатком тима у потрази за превазилажењем прве велике кризе у каријери.

"Новак је мој најбољи пријатељ и мој брат. Провео сам више времена са њим него са својом породицом у протеклих десет година. Ништа се неће променити у нашем односу јер смо повезани на толико начина. Увек ћу бити ту за њега и радоваћу се да га видим да побеђује, осваја турнире и поново остварује сав свој потенцијал. Не сумњам да ће бити тако", написао је тада Амановић.

Годину и по дана касније, ако је било ко сумњао у њихов однос, стигла је и својеврсна потврда ових речи.

Новака од 27. до 29. децембра очекује егзибициони турнир "Мубадала светски шампионат" у Абу Дабију, где креће од полуфинала. Његов први противник биће бољи из дуела Доминика Тима и Карена Хачанова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар