Zvanično: Amanović ponovo u Novakovom timu!

Najbolji teniser Novak Đoković uveliko se priprema za novu sezonu, a vest je da se u njegov tim vratio fizioterapeut i kum Miljan Amanović.  Novak vratio i poslednji deo koji je nedostajao - kuma! Amanović, za razliku od Vajde i Griča, nije bio u prilici da prihvati Novakov poziv za nastavak saradnje u aprilu ove godine, ali jeste sada, kada je istekao njegov ugovor sa Raonićem.

Tenis 21.12.2018 | 20:30
Zvanično: Amanović ponovo u Novakovom timu!
Na Tviteru se pojavio video klip u kojem su pored Novaka i trener Marjan Vajda, kondicioni trener Gebhard Fil-Grič i Miljan Amanović.

Oni su zagrljeni pevali pesmicu "Srećan Božić", a to je naravno uslovilo da krene lavina spekulacija oko eventualnog povratka Amanovića u Novakov tim.

Kako nam je ubrzo i zvanično potvrđeno, vest je tačna i Miljan Amanović se zaista vratio u Đokovićev tim, a dogovoreno je da sa njim putuje na neke od turnira. Koje, to će naknadno odlučiti Novak i Miljan.

Poznato je da Amanović ove sezone radio sa Milošem Raonićem i da je sa njim imao dogovor da rade do kraja ove godine.

Kako je sezona završena, tako je istekla i obaveza Amanovića da sarađuje sa kanadskim teniserom, a nije bilo ni zvanične potvrde da će oni zajedno biti i u 2019. godini.

Posle svega, jasno je da za Amanovića nema bolje stvari od povratka u staro, šampionsko društvo koje je proslavilo mnogo zajedničkih uspeha proteklih sezona.

U Miljanovom odsustvu, sa Novakom je protekle sezone kao fizioterapeut sarađivao Ulises Badio, kojeg u pomenutom video snimku nije bilo.

Posle Marjana Vajde i Gebharta Fila Griča, Novak Đoković vratio je u svoj tim i trećeg bliskog saradnika sa kojim se rastao u maju 2017. godine - Miljana Amanovića.

Mondu je iz izvora bliskih svetskom "Broju 1" potvrđeno da će, sada kada je završio saradnju sa Milošem Raonićem, Đokovićev dugogodišnji fizioterapeut i venčani kum zauzeti mesto u timu pored Vajde i Griča.

Ovaj kvartet dočekaće Novu godinu u Dohi, gde će Đoković započeti narednu sezonu, a potom otputovati u Melburn i nastaviti pripreme za Australijan open.

Za razliku od Slovaka i Austrijanca, Amanović prošlog proleća nije bio u prilici da prihvati Đokovićev poziv za nastavak saradnje, jer je u međuvremenu, u avugstu 2017. potpisao ugovor sa Milošem Raonićem na godinu i po dana.

Kada je ta saradnja istekla, i Amanović se vratio u tim čiji je bio neizostavni član punu deceniju i, zajedno sa Đokovićem, učestvovao u osvajanju 12 od njegovih 14 gren slem titula.

Nekadašnji fizio košarkaša Crvene zvezde, kog Novak u šali naziva "sadistom" zbog bolnih istezanja i vežbi na koje ga primorava, nije zamerio venčanom kumu zbog odluke da se, posle Borisa Bekera, raziđe i sa ostatkom tima u potrazi za prevazilaženjem prve velike krize u karijeri.

"Novak je moj najbolji prijatelj i moj brat. Proveo sam više vremena sa njim nego sa svojom porodicom u proteklih deset godina. Ništa se neće promeniti u našem odnosu jer smo povezani na toliko načina. Uvek ću biti tu za njega i radovaću se da ga vidim da pobeđuje, osvaja turnire i ponovo ostvaruje sav svoj potencijal. Ne sumnjam da će biti tako", napisao je tada Amanović.

Godinu i po dana kasnije, ako je bilo ko sumnjao u njihov odnos, stigla je i svojevrsna potvrda ovih reči.

Novaka od 27. do 29. decembra očekuje egzibicioni turnir "Mubadala svetski šampionat" u Abu Dabiju, gde kreće od polufinala. Njegov prvi protivnik biće bolji iz duela Dominika Tima i Karena Hačanova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar