Србија и Грчка су пријатељи

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Београду да Србија и Грчка имају веома добре односе, искрене и истински пријатељске, те да Срби доживљавају Грчку као савезника и пријатеља и у политици, али и у економији и свим важним питањима.

Србија 21.12.2018 | 13:56
Србија и Грчка су пријатељи
– Желимо што боље односе, да их изграђујемо и унапређујемо свеукупне економске односе – рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са грчким премијером Алексисом Ципрасом.

Ми смо захвални Грчкој и вама на подршци коју пружате територијалном интегритету Србије, на томе што добро разумијете позицију наше земље и на местима гдје год можете и како можете пружате подршку српском народу, рекао је Вучић.

Он је додао и да је Србија захвална и на подршци европском путу. 

– И вјерујемо да вас, који нам ту подршку пружате, Србија није обрукала својим радом у економској и другим сферама – додао је он.

Како је додао, разговарали су данас о свим важним регионалним пиатњима.

Вучић је Ципрасу у тет-а-тет разговору говорио о свим проблемима на КиМ са којима се Србија суочава.

– Мада он то све зна, говорио сам му и о формирању војске, што је не само супротно међународном праву већ, и локалном законодавству, и посебно о таксама супротним нормама рационалног и поразумевајућег понашања у 21. вијеку, када имате слободан проток робе – рекао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Или

21.12.2018 12:58

Увек били и остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

21.12.2018 14:15

Само се немој угледат на њих..није она наса изрека бзвз. Пропо си ко Грцка.

Name

Надин

21.12.2018 14:06

Хвала Грзима великом пријатељсту,

ОДГОВОРИТЕ