Srbija i Grčka su prijatelji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da Srbija i Grčka imaju veoma dobre odnose, iskrene i istinski prijateljske, te da Srbi doživljavaju Grčku kao saveznika i prijatelja i u politici, ali i u ekonomiji i svim važnim pitanjima.

Srbija 21.12.2018 | 13:56
Srbija i Grčka su prijatelji
– Želimo što bolje odnose, da ih izgrađujemo i unapređujemo sveukupne ekonomske odnose – rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Mi smo zahvalni Grčkoj i vama na podršci koju pružate teritorijalnom integritetu Srbije, na tome što dobro razumijete poziciju naše zemlje i na mestima gdje god možete i kako možete pružate podršku srpskom narodu, rekao je Vučić.

On je dodao i da je Srbija zahvalna i na podršci evropskom putu. 

– I vjerujemo da vas, koji nam tu podršku pružate, Srbija nije obrukala svojim radom u ekonomskoj i drugim sferama – dodao je on.

Kako je dodao, razgovarali su danas o svim važnim regionalnim piatnjima.

Vučić je Ciprasu u tet-a-tet razgovoru govorio o svim problemima na KiM sa kojima se Srbija suočava.

– Mada on to sve zna, govorio sam mu i o formiranju vojske, što je ne samo suprotno međunarodnom pravu već, i lokalnom zakonodavstvu, i posebno o taksama suprotnim normama racionalnog i porazumevajućeg ponašanja u 21. vijeku, kada imate slobodan protok robe – rekao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ili

21.12.2018 12:58

Uvek bili i ostali

ODGOVORITE
Name

Kiki

21.12.2018 14:15

Samo se nemoj ugledat na njih..nije ona nasa izreka bzvz. Propo si ko Grcka.

Name

Nadin

21.12.2018 14:06

Hvala Grzima velikom prijateljstu,

ODGOVORITE